Terör destekçisi Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin Tunceli’ye girişine yasak

Terör örgütü DHKP-C ve CHP'ye yakınlığı ile bilinen Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi üyelerinin Tunceli'ye girişleri valilik kararıyla yasaklandı.

featured

Tunceli Valiliği, Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi üyelerinin kente girişini 7 gün boyunca yasakladı.

Bu sabah saatlerinde Erzincan üzerinden Tunceli’ye gelmek isteyen Grup İsyan Ateşi müzik grubunun 6 kişilik üyesi Tunceli Erzincan sınırı Mutu Köprüsü’nde jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

KENTE GİRİŞİ YASAKLANAN İSİMLER

Grup Yorum üyeleri Berglin Varan, Dilan Poyraz, Rezzan Sengul, Cem Dursun, Cemil Kurt, Sevda Kurban, Fırat Kaya, Hakan İnci, Cenk Turan ile Grup İsyan Ateşi üyeleri Serhat Güngör, Süleyman Can Aslanyürek, Ali Rencuzoğulları, Yusuf Rencuzoğulları, Nilay Aysu, Gözde Soydan, Özlem Ataş, Özge Ataş, Yılmaz Karaarslan, Ceren Atmaz.

Valiliğin kararı şöyle:

“Tunceli Belediye Başkanlığı’nın 21-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali yapılacağına ilişkin yazısı tarafımıza gönderilmiştir. Yapılan başvuru incelendiğinde Festival programında “Grup Yorum” ve “Grup İsyan Ateşi” isimli müzik gruplarının katılımı ile 21 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 19.30 da Şehir Stadyumunda konser yapılacağı planlanmıştır.

Ancak gruplarının ilimizde düzenlenecek herhangi bir etkinlikte sahne alması Tunceli valilik 18. 07.2022 tarh ve 87865955 27274 (912444) 2022/253 /1 sayılı olurlar ile yasaklanmıştır. Ancak Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi isimli grupların ilimizde gerçekleşmesi planlanan konser etkinliğinin yasaklanmasına rağmen sosyal medya hesaplarında tüm yasaklara rağmen Tunceli ilinde gerçekleştirilmesi planlanan Konserde sahne alacaklarını paylaşmıştır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları, devletimizin asli görev ve sorumluluklarındandır. Bu çerçevede, kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınması önem arz etmektedir.

5442 sayılı il idaresi kanunun 11 C maddesi doğrultusunda; “İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir.

Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır. Vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hâllerde on beş günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilir; belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilir veya kısıtlayabilir ve ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilir.

Bu fıkra kapsamında alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında 66 madde hükmü uygulanır” hükmü amirdir. Kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi , genel sağlığın, genel ahlakın ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla, il sınırlarımıza gelmesi planlanan; Grup Yorum ve grup isyan Ateşi müzik gruplarının üyelerinin tamamı ile bunları taşıyan araçlar ili bu gruplar ile ilişkili olduğu tespit edilen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içine girişlerin 20.07. 2022 günü saat 00.01 ile 26.07.2022 günü saat 23.59’a kadar (7) gün süre ile kısıtlanması kararı alınmıştır.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir