Gram altın almak isteyenler için muhteşem zamanlama

Swiss Asia Capital’in Genel Müdürü Juerg Kiener, ons altın için 4 bin dolar tahmininde bulundu. Kiener'in tahmini birçok ülkede gündem oldu.

featured

Swiss Asia Capital’in genel müdürü ve baş yatırım yetkilisi Juerg Kiener, durgunluk korkularının devam etmesiyle altın fiyatlarının 2023′te ons başına 4.000 dolara yükselebileceğini söylerken bazı analistler ise bunu abartılı buluyor.

ABD’nin ünlü ekonomi yayıncısı CNBC’de dünyanın önde gelen analistleri altınla ilgili yorumlarını paylaştı. Swiss Asia Capital’in genel müdürü ve baş yatırım yetkilisi Juerg Kiener, faiz oranlarındaki artırımlar ve durgunluk korkularının piyasaları dalgalı tutmasıyla altın fiyatlarının 2023′te ons başına 4.000 dolara yükselebileceğini öne sürdü.

trusd
USD
0.25%
32,40 TRY
treuro
EURO
-0.08%
35,04 TRY
treur-usd
EURO/USD
0.05%
1,08 TRY
gau
GR. ALTIN
0.44%
2.330,60 TRY

YENİ ZİRVELER OLACAK

Kiener CNBC’nin “Street Signs Asia” programına verdiği demeçte, değerli metalin fiyatının gelecek yıl 2.500 ila 4.000 dolar arasına ulaşabileceğini söyledi.

Altın piyasasının büyük bir hareket görme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Kiener, “Bu sadece yüzde 10 veya yüzde 20 olmayacak, gerçekten yeni zirveler yapacak bir hareket olacak” dedi.

Kiener, birçok ekonominin ilk çeyrekte “biraz durgunluk” ile karşı karşıya kalabileceğini, bunun da birçok merkez bankasının faiz artırımlarını yavaşlatmasına ve altını anında daha cazip hale getirmesine yol açabileceğini belirtirken altının her merkez bankasının sahip olduğu tek varlık olduğunu vurguladı.
Dünya Altın Konseyi’ne göre, merkez bankaları üçüncü çeyrekte 400 ton altın satın alarak 2018′in aynı döneminde 241 ton olan önceki rekoru neredeyse ikiye katladı.

ALTIN ÇOK İYİ BİR ENFLASYON KORUMASIDIR

Kiener ayrıca, dünyanın birçok yerinde enflasyonun yüksek kalmasıyla yatırımcıların altına bakacağını söyleyerek “Altın çok iyi bir enflasyon koruması, stagflasyon sırasında harika bir yakalama ve bir portföye harika bir katkı.” diye konuştu.

Slatestone Wealth’in kıdemli piyasa stratejisti Kenny Polcari ise altına yönelik güçlü talebe rağmen fiyatların gelecek yıl iki kattan fazla artabileceği konusunda Kiener ile hemfikir değil.

Aynı programda Polcari,“4.000 dolarlık bir fiyat hedefim yok, ancak oraya gitmesini çok isterim” dedi.
Polcari, altın fiyatlarının ons başına 1.900 dolarda bir miktar gerileme ve direnç göreceğini savundu ve viyatların, enflasyonun küresel olarak faiz oranlarındaki artışlara nasıl tepki verdiğine göre belirleneceğini söyledi.

PORTFÖY ÖNERİSİ

Hindistan’ın en büyük aracı kurumu Zerodha’nın kurucu ortağı Nikhil Kamath, yatırımcıların portföylerinin yüzde 10 ila yüzde 20′sini altına ayırmaları gerektiğini söyleyerek bunun 2023′e giden “ilgili bir strateji” olduğunu da sözlerine ekledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir