Göztepe-Altay maçında kaleciye saldıran Mehmet Nihat A’nın ifadesi ortaya çıktı

Sahaya atlayıp korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özen'e saldıran ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen Göztepe taraftarı Mehmet Nihat A, "Alkollüydüm. Ne yaptığımı hatırlamıyorum" şeklinde ifade verdi.

featured

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında oynanan Göztepe-Altay derbisi, çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Altay tribününden Göztepe tribününe fişek atılırken, sahaya giren Göztepe taraftarı Mehmet Nihat A., Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direği ile saldırdı. Yerde kalan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Maçın hakemi Emre Kargın’ın da isteğiyle iki takım futbolcuları soyunma odasına gitti. Yaklaşık yarım saat sonra müsabakanın tatil edildiği açıklandı. Altay file bekçisi Ozan Evrim Özenç ise Medicana İnternational İzmir Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Özenç’e eline aldığı korner direğiyle vuran ve başından yaralanmasına sebep olduğu belirlenen Mehmet Nihat A.’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İzmir Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Nihat A’nın cumhuriyet savcısınca ifadesi alındı. Mehmet Nihat A’nın burada “Kendimi kaybettim, alkollüydüm. Ne yaptığımı hatırlamıyorum.” diyerek kendini savunduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Şüpheli Mehmet Nihat A’nın, kalecinin hayati bölgesi olan kafasının arkası ve ense kısmına öldürmeye elverişli bir silahla birden fazla kez vurduğu ve eylemine çevresindeki kişilerin engellemesi üzerine son vermek zorunda kaldığı yönünde görüş bildiren cumhuriyet savcılığı, şüpheliyi “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Savcı, korner direğini silah saydı. Hakim, şüpheli Mehmet Nihat A’nın tutuklanmasına karar verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir