Google 2021’in ‘en’lerini açıkladı! İşte Türkiye’de ve dünyada en çok aranan kelimeler…

Google 2021'de dünyanın dört bir yanında en çok hangi sözcüklerin arandığını belirledi. Google Trends verilerine göre Türkiye'de 2021 yılında en çok aranan kelimeler de belli odu.

featured

Arama motoru Google, dünyanın dört bir yanında en çok hangi sözcüklerin arandığını belirledi. Netflix’in rekorlar kıran yapımı Squid Game öne çıktı.

İnsanlar Covid-19 pandemisi hakkında bilgi aramaya devam etse de Google’daki aramalara farklı konulardan başlıklar da damga vurdu.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK NE ARANDI?

İnternet arama motoru Google, Türkiye’de 2021 yılında en çok aranan kelimeleri yayınladı. Yıl içinde Türkiye’de en çok aranan kelime 2020’deki gibi yine “EBA” oldu. Google’a göre 2021’in arama trendleri şöyle:

1) EBA giriş

2) Squid Game

3) AÖL

4) Mesut Özil

5) Elmalı Davası

6) MHRS randevu

7) Okulun ilk günü

8) Sadakatsiz

9) Sezai Karakoç

10) HES kodu alma

AFGANİSTAN VE TALİBAN YILIN EN ÇOK KONUŞULANI OLDU

Taliban tarafından ele geçirilen Afganistan, yılın en çok konuşulan haberi oldu. Covid aşıları ile pandemi listelerdeki etkisini sürdürmeye devam etti. Bu yıl kripto para da tüm dünyanın ilgisini çeken bir diğer haber konusuydu. Aramalarda Dogecoin ve Ethereum fiyatlarına özel bir ilgi olduğu görülüyor.

YILIN EN TRENDİ ALEC BALDWİN

Yılın en trend insanları arasında ise geçtiğimiz aylarda Hollywood’da kötü bir kazanın başrolünde olan Alec Baldwin ilk sırada yer alıyor.

KARDASHIAN-PETE DAVİIDSON İKİLİSİ

Baldwin’in arkasından da Amerika’da protestolar sırasında iki genci öldürüp serbest bırakılan Kyle Rittenhouse yer alıyor. Oyuncu bazında ise yine ilk sırada Alec Baldwin yer alırken, ikinci sırada Kim Kardashian ile aşk yaşamaya başlayan komedyen Pete Davidson yer alıyor. Kim Kardashian ile aşk yaşamaya başlayan Pete Davidson da merak uyandıran isimlerden oldu.

SQUİD GAME DAMGASI

Marvel filmleri her zamanki gibi bu yıl da popülerliklerinden bir şey kaybetmiyor. 2021’in en çok aranan filmlerinde ilk sırada Eternals yer alırken, Black Widow ve Shang-Chi ve On Halka Efsanesi de listede yer alıyor ve Marvel’ın listeyi domine ettiği görülüyor. Ayrıca dizi aramalarında da Squid Game ilk sırayı bırakmıyor. Ardından da Bridgerton, WandaVision, Cobra Kai ve Loki geliyor.

SQUİD GAME’E YAKIN TAKİP BRİDGERTON

Squid Game’den sonra başka bir Netflix yapımı olan Bridgerton da en çok aranan dizilerden oldu. Bu yıl en çok aranan şarkılar arasında da Spotify’da ve çeşitli ödül törenlerinde öne çıkan şarkılar görülüyor: Olivia Rodrigo’nun drivers license’ı ilk sıraya yerleşirken Montero da ikinci sırada yer alıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir