Gebze’de köpek katliamı iddiaları yalan çıktı! Gebze Belediyesi kanıtları ile açıkladı

Sosyal medyada Gebze'de köpek katliamı yapıldığına dair yapılan paylaşımlarla ilgili Gebze Belediyesi açıklama yaptı.

featured

Sosyal medya platformlarında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sokak köpeklerinin uyutulup, poşetlere koyulduğu ile ilgili bir video yayınlandı.

Bunun üzerine Kocaeli’de faaliyet gösteren Kocaeli Can Dostları Derneği, Pati Körfez Doğa ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, Pelitli Mahallesi’nde bulunan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne gitti. Burada bütün alanları gezen hayvanseverler, yetkililerden bilgi aldı.

Yetkililer tarafından hayvanlara nasıl muamele edildiği ve merkezde yürütülen çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Hayvanseverlere Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner’de eşlik etti. Ziyaretin ardından sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

“BİZ BÜTÜN ALANLARI GEZDİK, ÖYLE BİR DURUM YOK”

Rehabilitasyon merkezine geldiklerinde sosyal medyada yayınlanan iddiaların asılsız olduğunu gördüklerini söyleyen Kocaeli Can Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Türkan Dobra, “Sosyal medyada bir görüntü yayınlandı. Olaylar ilk önce Mamak ve Konya’da başladı. Konya’daki olay bizi zaten çok derinden üzdü, yaraladı. Onun tarifi bile mümkün değil. Onun ardından Gebze’de rehabilitasyon merkezinde poşetler içerisinde çocuklarımızın uyutulduğunu, poşetlerle atıldığını belirten bir video geldi. Sonra biz de bugün rehabilitasyon merkezine geldik, incelemelerimizi yaptık. Öyle bir durumun söz konusu olmadığını, bu görüntülerin 8 ay önce sokakta trafik kazası geçirmiş, ölmüş canlarımızın görüntüleri olduğu ortaya çıktı. Biz hayvanseverler kendi rahatımızdan feragat edip bir sürü canı kurtarmaya çalışıyoruz. Onlara o kadar çok emek veriyoruz ki rehabilitasyon merkezi olmayan bir sürü ilçe var ve biz bu hayvanların kliniklerini ödüyoruz. Bir sürü yükün altındayız. Konya’da kürekle kafasına vurulan can kim bilir kimin yardım ettiği, kimin emek verdiği bir candı. Biz onca emek veriyoruz ama bir şahıs geliyor, kafasına kürekle vura vura öldürüyor. Biz buna karşıyız. Gebze’de öyle bir durum söz konusu bile değil. Biz bütün alanları gezdik. Bütün bölümlere baktık, veterinerin odasına bile girdik, öyle bir durum yok” dedi.

“ÖTENAZİ YAPILDIĞI YALANLARI KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zahit Sarı da “Sosyal medyada dönen bazı görüntüler var. Görüntüler buraya ait ama söylendiği gibi iğneyle uyutulma veya bir şekilde hayvanların ötenazi yapıldığı yalanları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Görüntüler 8. ay dolaylarında kafesleri tamir eden bir işçi tarafından çekilip bir hayvansever arkadaşına atılması sonrasında ortaya çıkmıştır. Gebze’nin 40 tane mahallesi var. Bu mahallelerden muhtelif ve her türlü sebepten ölmüş hayvanları gün içerisinde rehabilitasyon merkezine getiririz. Rehabilitasyon merkezinde de akşam hepsini Temizlik İşleri Müdürlüğü’ndeki arkadaşlara veririz, bertarafı ve gömülmesi için o arkadaşlar da buradaki ölü hayvanları halk sağlığı ve bulaş riskini engellemek adına bertaraf ederler. O görüntülerde ölmüş olan hayvanların, üzerindeki sineklerden de yeni olmadığı gözükmekte. Şu an Türkiye’de sokak köpekleri ile ilgili ciddi bir kargaşa ortamı var. Bundan beslenen insanlar tarafından bu görüntüler argüman olarak kullanılıp, rehabilitasyon merkezlerinde hayvanlar iğneyle, ötenaziyle uyutuluyor, sokak hayvanlarının popülasyonunu azaltmak için bu metot seçiliyor tarzında söylemlerden dolayı kendilerine malzeme olarak kullandılar. Kocaeli’nin her yerinden hayvan sever arkadaşlar da rehabilitasyon merkezini gezdiler, gördüler. Haberlerin gerçeği yansıtmadığı kanısına onlar da vardılar” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir