Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri ‘sınavlarda kamera ve mikrofon zorunluluğu’ kuralını boykot ediyor!

featured

Gebze Teknik Üniversitesi dönem sonu sınavlarına bir hafta kala sınavlar için yeni kurallar belirlendiğini, öğrencilerin sınav esnasında kameralarını açması gerektiğini açıkladı.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada dönem sonu sınavlarının kayıt altına alınacağı, sınav esnasında mikrofon ve kameranın açık olması gerektiği, mikrofon ve kameranın çalışır durumda olmasının öğrencilerin sorumluluğunda olduğu belirtildi.

Rektörlük tarafından sınavlara bir hafta kala böyle bir açıklama yapılması öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrenciler tepkilerini twitter üzerinden #GTUBOYKOT etiketi ile dile getirdi.

HER ÖĞRENCİNİN KOŞULLARI VE İMKANLARI FARKLI

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde okuyan bir öğrenci üniversite yönetiminin öğrencilerin kopya çekmemesi için harcadığı çabayı online eğitimin niteliğinin iyileştirilmesi için harcamadığını söyledi. Kopya çekilmesini önlemek için birçok değişiklik yapıldığını belirten öğrenci “Soruları zorlaştırıp sınav süresini kısalttılar, sınavda gruplar yapıp herkese farklı soru sordular. Şimdi de bu kararı aldıklarını açıkladılar.” diye konuştu. Her öğrencinin koşulları ve imkanlarının farklı olduğunu dile getiren öğrenci “Tekdüze eğitim sistemi umrunda olmayan, öğrenciyi değil kendi statüsünü umursayan hocalar kopyadan bu kadar korkuyor. Yorum sorusu sorup vakit ayırsalar kopya ithamında bulunamazlar. Ama o kadar soruyu adaletli şekilde okumaya üşeniyorlar ya da o kadar bilgisi yok ” diye ekledi.

Daha önce de kamera tartışmalarının gündeme geldiğini belirten bir başka öğrenci tag kampanyası ile bu kararın geri alındığını hatırlattı. Kamera olma bilgisinin dönem başında verilmesi gerektiğini söyleyerek “Hocalar da bizimle birlikte öğrendi. Şimdi kararın geri alınması için elimizden geleni yapmak için çaba gösteriyoruz. Bize YÖK’ün açıklaması esas alındı deniliyor ama YÖK’ün böyle bir dayatması yok.” diyerek rektörlükten kararın geri alınması için haber beklediklerini ekledi.

https://twitter.com/gulbeyaz_karaca/status/1349727312195907587

 

Kaynak: Evrensel

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir