Gaziosmanpaşa’da ele geçirilen silahlar şoke etti: Lav tüfeği, uzi, kalaşnikof, el bombası…

İstanbul'da operasyon düzenlenen bir adreste dolu vaziyette yeşil renkli bir Lav Tüfeği, iki adet Uzi, iki adet Kalaşnikof, dört adet tabanca, üç pompalı tüfek, savunma tipi atışa hazır vaziyette pimli üç adet el bombası, 2'si dolu halde toplamda sekiz şarjör, 440 adet mermi ele geçirildi. Üç motosiklet kaskının da bulunduğu adreste toplamda 70 suç kayıtları bulunan dört kişi gözaltına alındı. Operasyon anları polis kameralarına yansıdı. Dört kişiyle bağlantılı 3 kişi daha yakalandı. 6 kişi tutuklandı.

featured

İstanbul Polisi; Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi İbrahim Hayırlıoğlu Caddesi’ndeki bir adrese operasyon düzenledi. Kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu, dolandırıcılık, mala zarar vermek, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet, yağma ve yankesicilik başta olmak üzere toplamda 70 suç kayıtları bulunan Ş.B. (24), D.A. (23), Y.E.O. (17) ve M.A.B. (25) isimli dört kişi, söz konusu adreste yakalanarak gözaltına alındı.

Adreste yapılan aramalarda dolu vaziyette yeşil renkli bir Lav Tüfeği, iki adet Uzi, iki adet Kalaşnikof, dört adet tabanca, üç pompalı tüfek, savunma tipi atışa hazır vaziyette pimli üç adet el bombası, 2’si dolu halde toplamda sekiz şarjör, 440 adet mermi ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Dört kişiyle bağlantılı A.B., B.K. ve N.U isimli üç kişi daha gözaltına alındı.

6’SI TUTUKLANDI

Adreste ayrıca üç adet motosiklet kaskı da bulundu. Tek odası ve salonu olan adreste İstanbul Emniyeti Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından detaylı bir inceleme yapıldı. Gözaltına alınan Y.E.O’nun “Ses ve Gaz Fişeği Fırlatan Silah Kullanmak” suçundan dolayı sabıkalı olduğu ifade edildi. Operasyon anları ve adresteki yatağın üzerine tek tek serilmiş halde bulunan bütün suç unsurları polis kameralarına yansıdı.

Polisler tarafından el konulan suç unsurları detaylı bir şekilde incelemeye alındı. Suikast veya saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen ve gözaltına alınarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen dört kişinin terör örgütleriyle bağlantılarının olup olmadığına veya kime yönelik kullanmayı planladıklarına dair inceleme yapıldığı ifade edildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir