15 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep’teki feci kazanın sebebi belli oldu

Gaziantep'te yaşanan feci kazanın sebebi belli oldu. 15 kişinin yaşamının yitirdiği kazanın detayları ortaya çıktı. Kaza sonrası olay yerinde incelemelerde bulunan Jandarma ekipleri kazanın sebebini kısa sürede çözdü.

featured

15 kişinin ölümüne neden olan “katil otobüs” ile ilgili detaylara ulaşıldı. İstanbul’dan yola çıkan otobüs olay yerine yaklaşık yarım saat mesafede mola verdi. Burada direksiyona kazaya neden olan şoför Abdulkadir Memiş geçti.

Sabah’taki habere göre; Memiş, bir aracın şarampole yuvarlandığı kaza yerine yaklaşırken, 3 şeritli otoyolun sağ şeridinde seyrediyordu. Kaza olduğunu görünce frene bastı. Durduramadığı otobüs, yalpaladıktan sonra devrildi.

Kayarak diğer kazaya yardım edenleri ezdi. Jandarma olay yerinde 307 metre fren izi tespit etti. Takometrenin ise 130 kilometre hızda takılı kaldığı öğrenildi.

TAG otobanında şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin hız sınırlaması ise 110 kilometreydi. Savcılık ve jandarmanın ilk tespitlerine göre kaza aşırı hız sebebiyle meydana geldi.

Sürücü Memiş’te, ifadesinde kazayı görünce bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, araç yalpalamaya başlayınca da yaptığı manevraya rağmen kurtaramadığını söylediği öğrenildi.

Şoför, bu ifadesi de olayın aşırı hız sebebiyle gerçekleştiğini doğrulamış oldu. Ayrıca yola yağ aktığı, otobüsün bu yağ sebebiyle kaydığı bilgisinin de doğru olmadığı belirtildi.

AİLESİNİ GÖRMEK İÇİN GÖNÜLLÜ OLMUŞ

Kazada yaşamlarını yitiren 15 kişi Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da son yolculuklarına uğurlandı. Kazanın kurbanlarından gazeteci Muhammed Abdulkadir Esen’in, Şanlıurfa’daki canlı yayın görevine, bu kentte yaşayan ailesini de görebilmek için gönüllü talip olduğu ortaya çıktı.

Esen’in, Şanlıurfa’da bir canlı yayın görevi olduğunu öğrenince, “Ailemi özledim, program bittikten sonra belki onları da görürüm” dediği öğrenildi.

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde öğrenciyken de bir yandan da muhabir olarak çalışan ve geçen yıl mezun olan genç gazetecinin daha önce sosyal medya hesabından yaptığı, “İnsanlar ne yana gitseler, ölümlerine doğru giderler…”, “Topraktan geldik, toprağa döneceğiz.

Hepsi bu kadar” şeklindeki paylaşımı ise yürek burktu. Esen, dün Şanlıurfa’daki Yusuf Paşa camisinde öğle namazını müteakip düzenlenen törenin ardından, Bediüzzaman aile mezarlığında toprağa verildi.

Gaziantep’te 15 kişinin öldüğü kazada otobüs şoför Abdulkadir Memiş’in ifadesi ortaya çıktı

YARDIM İÇIN DURDU, CANINDAN OLDU

Kazanın kurbanlarından Mehmet Özsoylu’nun (47) ise Şanlıurfa’dan Bursa’ya baklava götürdüğü, dönüşte kazayı görünce aracını durdurup kazazedelere yardım ederken canından olduğu ortaya çıktı.

Bir hafta önce ilk torunu dünyaya gelen Özsoy’un oğlu ve kızı, yaralı olduğu bilgisini aldıkları babalarını hastanelerde bulamayınca geldikleri Adli Tıp Kurumunda acı haberi öğrenince yıkıldı. Baygınlık geçiren genç kadın, “Bu acıya nasıl dayanırım, bu haberi anneme nasıl veririm” diye ağıt yaktı.

“AMBULASLARDA ÖLÜRSENİZ EKİP OLARAK ÖLÜRSÜNÜZ”

Acil tıp teknisyeni 2 çocuk annesi Tuba Uzdilli (38), ambulans sürücüsü 2 çocuk babası Abdullah Kütük (50), ambulans sürücüsü Halil Özden (33) ile İHA muhabiri Umut Yakup Tanrıöver (28) için Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Adalet eski Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Valisi Davut Gül Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Gaziantep milletvekilleri protokol mensupları sağlık çalışanları ile yakınları katıldı.

Törende meslektaşlarının özgeçmişlerini okuyan bir sağlık çalışanının “Ambulanslarda kişi kodu yoktur, ekip kodu olur. Anonslar da ekip koduyla yapılır. Ölürseniz ekip olarak ölür, kalırsanız da ekip olarak kalırsınız. Onlar ekip olarak öldüler” şeklinde sözlerin yürek yaktı.

BABAYA SON DOKUNUŞ

İtfaiye personeli Ahmet Polat (29), Mehmet Polat (57) ve Mehmet Bozkurt (59) için İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesinde tören düzenlendi.

Diğer törene katılanların da hazır bulunduğu törende 3 çocuk babası olan Ahmet Polat’ın eşi Dilek Polat, kucağındaki çocuğuna, eşinin fotoğrafını son kez öptürdü. Diğer çocukları Yakup ve Yusuf ise babalarının fotoğrafını sevdi.

SEN BENİM AŞKIMDIN

3 sağlıkçı, 3 itfaiyeci ve 1 vatandaşın cenazeleri Gaziantep Asri Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Buradaki törene ise itfaiyeci Mehmet Polat’ın kızı Eylül Polat, babasını tabutuna sarılarak “Ben senin hem oğlun hem de kızındım.

Sen de benim aşkımdın. Şimdi kim bana oyunca alacak, başımı kimin dizine dayayacağım” şeklinde ağıt yaktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir