96. Gazi Koşusu öncesi Jokey Halis Karataş gündem oldu! Efsane Halis Karataş kimdir?

Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu öncesinde “Sihirbaz” lakabıyla tanınan Halis Karataş internette araştırılan isimler arasında geliyor. Peki, Jokey Halis Karataş kimdir? Halis Karataş kaç yaşında ve nereli? İşte Jokey Halis Karataş kariyeri…

featured

Gazi Koşusu ile gündem olan Jokey Halis Karataş, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. “Sihirbaz” lakabıyla tanınan Halis Karataş, Gazi Koşusu’nda yer alacak. Peki, Jokey Halis Karataş kimdir? Halis Karataş kaç yaşında ve nereli? İşte Jokey Halis Karataş kariyeri…

Türkiye Harp Malullerine Vefa Koşusu’nu Halis Karataş’ın jokeyi olduğu Bright Fire kazandı

HALİS KARATAŞ KİMDİR?

Maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu olarak, Sivas Gürün’de dünyaya geldi. Çocukluğunda futbola ilgi duyuyordu. Jokey olmasına vesile, babası ve ağabeyinin atçılıkla uğraşmasıydı. 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. Binicilik sektörüne girdikten bir süre sonra eski TJK başkanlarından Özdemir Atman’ın kızı Begüm Atman ile evlendi. 2014 yılında eşi Begüm Atman Karataş vefat etti. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu vardır.

Yarışseverler tarafından Sihirbaz lakabıyla tanınan Halis Karataş, 6 Ağustos 2016’ya kadar bindiği 21028 at ile 5740 birincilik kazandı. Kariyeri boyunca 6 Gazi Koşusuşampiyonluğu yaşadı.

Kayın pederinin sahip olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanarak pist rekoru kırdı, bu rekor 2016 yılı i 20 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşulan 7 yarışın tümünü kazanarak Türkiye rekoru kırmış, dünya rekorunda ünlü jokey Frankie Dettori’ye ortak olmuştur.

Şampiyon jokeyin bu başarısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Üstün Başarı Ödülü ile mükafatlandırılmıştır. Halis Karataş çok iyi bir Galatasaray taraftarıdır. Şarkıcı Soner’in “Yorgundum” adlı klibinde oynamıştır. 96. Gazi Koşusu’nda Halis Karataş Final Dance safkanla katılacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir