Gaye Usluer CHP’den istifa ettiğini açıkladı! Gaye Usluer kimdir?

featured

25-26. Dönem Eskişehir Milletvekili ve CHP PM Üyesi Prof. Gaye Usluer, CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Usluer, “KAMUOYUNA DUYURU Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Barış, Özgürlük, Adalet, Demokrasi mücadelesine vaz geçmeden devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

“Duygusal bir karar değil”

Kararının duygusal olmadığını aktaran Prof. Dr. Usluer, “Düşünülerek alınmış bir karar, duygusal bir karar değil. Bir şekilde siyasi hayatım devam eder. Çok uzun zamandır düşünüyordum, duygusal bir karar değil. Düşünülerek alınmış bir karar. Hayırlı olsun inşallah. Gelecekte ne olur şu anda bilmiyorum.” diye konuştu.

Öte yandan “Şimdilik bir parti yok.” diyen Gaye Usluer’in, Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi Partisi’ne geçeceği iddaları da kulislerde konuşulmaya başlandı.

Muharrem İnce için imza toplamıştı

Muharrem İnce’nin kurultay talebi sonrası imza toplayan ekipte yer alan Usluer, “Muharrem İnce’ye yakınlığım onun çekirdek ekibi kadar değil. Onlar bizden önceki dönemde yoldaşlık yapan, Muharrem Bey’in başkanlığı için birlikte çalışmış bir çekirdek ekip var. Ama sonrasında bizler, partinin aldığı sonuç, tüzük kurultayında yaşadıklarımız sonucunda ortaklaştık” açıklamasında bulunmuştu.

Gaye Usluer kimdir?

Gaye Usluer, 25 Mart 1957’de Eskişehir’de doğdu. Baba adı Seyfettin, anne adı Nezaket’tir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında uzmanlığını aldı. Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimi almaktadır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. 1996 yılında Oxford John Raddcliff Hastanesinde hastane enfeksiyonları konusunda misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Tıp, eğitim ve kadın çalışmaları ile ilgili çok sayıda derneğin üyesi oldu. Bu derneklerde muhtelif dönemlerde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Avrupa Kemoterapi ve Enfeksiyon Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulunda üye olarak yer aldı. 100?ün üzerinde ulusal ve uluslararası makale, kitap bölümü yazarlığı, kitap editörlüğü, kongre bildirisi mevcuttur.

İyi düzeyde İngilizce bilen Usluer, evli ve 2 çocuk annesidir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir