Bir dönem Emine Erdoğan’ın alınmadığı GATA’da Cumhurbaşkanı Erdoğan cami açtı…

GATA'da aynı anda 2 bin 100 kişinin ibadet edeceği caminin açılışı, Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2007 yılında GATA’da tedavi gören tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’u ziyaret etmek istemiş, ancak kendisine “Gelmesin” telkini üzerine eşiyle dışarıda görüşmüştü.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde Gülhane Camii’nin açılış törenine katıldı. Muhteşem bir mescidin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, mabedin üniversitenin manevi boyutunu güçlendirdiğini söyledi.

Çalışma mekanlarının da iyi hazırlandığını ifade eden Erdoğan, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“MUHTEŞEM BİR MESCİT”

“Gerçekten muhteşem bir mescidin açılışını yapıyoruz. Bu mescidin yapımında emeği geçenleri şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Buranın yapımında Ziraat Katılım’ın önemli katkıları oldu. Onlara da teşekkür ediyorum.

Burada Gülhane Üniversitesi Hastanesi’nin içinde böyle bir mabedin olması, üniversitemizin manevi boyutunu güçlendiren bir eser olması bakımından çok önemli.

“ANKARALILARA HAYIRLI OLSUN”

Öğrencilerimizin, gerek kız gerek erkek, onlar için de hazırlanmış olan çalışma mekanlarının gayet iyi olduğunu gördüm. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin içerisindeki bu güzel eserin Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum.”

GÜLHANE CAMİİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Gülhane Camii, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Gülhane Külliyesi içerisinde, 4 bin metrekare üzerinde bin metrekare olarak tasarlandı ve inşa edildi.

Selçuklu mimarisi tarzıyla hazırlanan cami, kubbesiz, düz çatı, tek minareli ve tek şerefeli olarak yapıldı.

EMİNE ERDOĞAN GATA’YA ALINMAMIŞTI

Emine Erdoğan, 2007 yılında GATA’da tedavi gören tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’u ziyaret etmek istemiş, ancak kendisine “Gelmesin” telkini üzerine eşiyle dışarıda görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan unutamadığı o günü şöyle anlatmıştı:

 “Nejat Uygur GATA’da hasta yatıyor. Eşim ziyarete gitmek istiyor. Nejat Uygur’un hanımı (Nejla Uygur) arıyor ve diyor ki, ‘Ne olur biz sizinle dışarıda buluşsak… Siz buraya gelmeseniz… Burada yetkililer sıkıntı doğabilir, gelmemesi isabeti olur diyor.’ Ben bunu o dönem en üst düzeyde gündeme getirdim. ‘Nedir bu hal ya, ne yaptıklarının farkında mısınız?’ dedim.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir