Gara’ya giden HDP’li vekil Dirayet Dilan Taşdemir hakkında soruşturma!

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında ikna çalışması sonucu teslim olan bir teröristin ifadesi ile Gara’ya giden HDP’li vekili tespit ettiklerini belirterek, o kişinin Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı.

Soylu’nun bu açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, “20.02.2021 tarihinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan programda, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon yapılan Irak’ın Gara bölgesine gittiği açıklanan Halkların Demokratik Partisi 27’nci Dönem Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında, yapılan açıklamalar ihbar kabul edilerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 314/2 maddesi kapsamında ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Ne olmuştu?

Soylu açıklamasında, Gara’ya giden HDP’li milletvekilinin HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu söyledi.

Soylu, “2017 yılında PKK’ya katılan bir kişinin bundan kısa bir süre önce iknaları sonucu adalete teslim olduğunu” ifade etti.

“Teslim olan kişinin 2017 yılında önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geldiğini” belirten Soylu, “sosyal medyadan tanıştığı birisinin kendisini ikna ettiğini” söyledi.

“Kendisine verilen telefon numarasının eski HDP Siirt Milletvekili Hatice Kocaman’a ait olduğunu” ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

“Onu arıyor diyor ki ‘Ben terör örgütüne katılmak istiyorum, sizin telefonunuzu bana verdiler. Söylediği cümle şu ‘Benim başımı belaya mı koyacaksın, telefonda böyle şeyleri konuşma, şuraya gel.’ Onun evinde biraz kalıyor ve ardından onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Zaten birçoğunun böyle olduğunu bu yöntemlerle ya ilçe başkanları ya il başkanları il yöneticileri ya belediye başkanları ya belediye meclis üyeleri, bunlarla beraber, açık alan yapılanmalarıyla bunu gerçekleştiriyorlar. Ardından Gara’da eğitimlerini alıyor. Bazen Mahmur’a gidiyor bazen geliyor. En nihayetinde Gara’dan Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar Gara’da. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki ‘Bunu tanıdın mı?’ diyor. ‘Hayır tanımadım.’ diyor. ‘Bu Dilan Dirayet Taşdemir.’ diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara’ya geliyor. Gara’da kaldıktan sonra Mahmur’a geçiyor. Mahmur’a da bu arabayla beraber gidiyorlar.”

Soylu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Tarihini de biliyoruz da orada yaptığımız birtakım işler var onları da devam ettiriyoruz. 2019 sonrası. Daha yeni. Buradaki muradım şu. Ben orada ‘Gara’yı siz iyi bilirsiniz’ dediğimde aslında orada bildiğimiz farklı başka milletvekilleri de var, oralara giden, oralarla iş tutan, karşıya geçen, mesaj alan, mesaj götüren, mesaj veren, politika belirleyen, politika taşıyan var. Terör örgütünün yukarıdakileri Kandil’e Kandil demezler. ‘Avrupa’ derler. ‘Avrupa size şunu söyledi mi, Avrupa bunu size söyledi mi?’ gibi kendi aralarında son yıllarda geliştirdikleri kod adı.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir