Gamze Açar’ın şüpheli ölümünde kan donduran tanık ifadesi! “Kendini attı deriz, yırtarız”

featured

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde lise öğrencisi Gamze Açar’ın (17) iş görüşmesi için gittiği termal otelin 5’inci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili 4’ü tutuklu 5 sanık hakkında hazırlanan iddianamede tanık ifadesine yer verildi. Tanık Ö.E. ifadesinde, 4 çığlık sesinin ardından ‘Oğlum ne yapacağız, başımıza kalmasın, nasıl kurtulacağız bu işten?’ ve ‘Saçmalama oğlum, kendini attı deriz, yırtarız, bizim başımızı yakmazlar’ şeklinde konuşmalar duyduğunu anlattı.

Gamze Açar, 7 Kasım 2020’de, internette gördüğü iş ilanı üzerine Rıza Doğan ile irtibata geçti. Ardından da iş görüşmesi için, Kızılcahamam ilçesinde odaları devre mülk olarak kiralanan termal otele gitti. Açar, aynı gün sabaha karşı otelde 5’inci katta kaldığı odanın balkonundan düşerek hayatını kaybetti.

Serbest kalan şüpheli de tutuklandı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Açar’ın otelde görüştüğü, kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker gözaltına alındı. Şüphelilerden Rıza Doğan, Mehmet Doğan ile Mustafa Emre Demiral, tutuklandı. Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emre Eker, soruşturma aşamasında elde edilen deliler kapsamında savcının talebi sonrası sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

İş görüşmesi için gittiği otelde hayatını kaybeden Gamze Açar’ın şüpheli ölümünde kan donduran detaylar! Tecavüz ettikleri ortaya çıkmasın diye…

“Korku dolu şekilde çığlık sesi duydum”

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede otelde çalışan tanık Ö.E.’nin ifadesine yer verildi. Ö.E., olay günü otelin 7’nci katında bulunduğunu, saat 08.30 sıralarında iş için uyandığını belirterek, “Bu esnada ilk olarak çığlık sesi duydum. Aradan 2 dakika geçtikten sonra daha yüksek bir şekilde acı ve korku dolu şekilde çığlık sesi geldi. Odadan çıkmak için hazırlanmaya devam ederken 3’ncü kez bir çığlık sesi daha duydum. Bu kez aradan 5 dakika geçtikten sonra çok yüksek sesli bir çığlık sesi daha duydum. Bunun üzerine aynı odada bulunan arkadaşıma sesleri duyup duymadığını sordum. Bana son gelen sesi duyduğunu söyledi. Biz konuşurken bu kez ‘pat’ diye bir ses geldi.  Bunun üzerine arkadaşıma şaka yollu ‘biri düştü sanırım’ dedim. Pencereden aşağı baktığımızda gerçekten birinin yerde yattığını gördük” dedi.

“Kendini attı deriz”

Tanık Ö.E.’nin “Pat sesinin ardından ‘oğlum ne yapacağız, başımıza kalmasın, nasıl kurtulacağız bu işten’ diye bir erkek sesi duydum. Devamında ise ‘saçmalama oğlum, kendini attı deriz, yırtarız, bizim başımızı yakmazlar, kız zaten yeni geldi’ diye karşılık verildiğini duydum. Daha sonra kuvvetli bir şekilde pencere kapanma sesi geldi” yönündeki ifadesi iddianamede yer aldı. İddianamede, otelde çalışan diğer tanıkların da benzer yönde ifadeler verdikleri belirtildi.

“Oda dağınık haldeydi, televizyon kırılmıştı”

İddianamede, olay yeri inceleme tutanakları da yer aldı. Tutanaklarda olayın gerçekleştiği odanın genel görüntüsünün dağınık olduğu ve odada arbede ve kavga yaşandığının belli lduğu, televizyonun kırılmış ve yerlerde kırık porselen tabak ve cam parçaları bulunduğu belirtildi. Raporda, odada bulunan sabit hatlı telefonun ahizesinin yere düşmüş olduğunun tespit edildi belirtilerek, ‘muhtemelelen maktul yardım çağırmak için yeltendiği sırada yere düştü’ tespiti yer aldı.

4 sanığa ait sperm örneği bulundu

İddianamede Adli Tıp Kurumu raporu da yer aldı. Raporda Açar’ın iç çamaşırında alınan örneklerden sanıklardan 4’üne ait sperm örneği tespit edildiği bilgisi yer aldı. Açar’ın tırnaklarından alınan örneklerin ise sanıklar Rıza ve Mehmet Doğan’a ait DNA profilleriyle uyumlu olduğu belirtildi. Raporda, Açar’ın, saç ve kan örneklerinde yapılan inceleme sonucunda, sanıkların iddia ettiği gibi uyuşturucu madde kullanmadığı belirtildi.

7 Eylül’de hakim karşısına çıkacaklar

İddianame, Ankara Batı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar, 7 Eylül’de ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 63’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir