“Galatasaray’ı satalım” diyerek kulübü icraya veren başkan adayı Yiğit Şardan’ın dikkat çeken listesi…

featured

Galatasaray camiası, 19 Haziran’da yapılacak seçimli olağan kongreye odaklanmış durumda.

Sadece spor dünyasının değil, siyasilerin de yakından takip ettiği kongrede, bugün itibariyle beş aday yarışacak.

Başkan adaylarının hazırladığı listeler de dikkat çekiyor.

Başkanlığa aday olan Yiğit Şardan’ın listesinde, Abdurrahim Albayrak başta olmak üzere birçok ilgi çeken isim yer alıyor.

Şardan’ın Yönetim Kurulu için listesi şöyle:

YÖNETİM KURULU (ASİL): Özcan Çetinsoy, Abdurrahim Albayrak, Murat Yalçındağ, Ahmet Aslan, Ömer Mafa, Mete Serkan Sevim, Dorukhan Acar, Begüm Özkan, Murat Özkaya, Murat Erkul

 

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Esen Sirel Ongun, Levent Karadeniz, Abdullah Günhan Aksoy, Kerim Polat, Hamit Karasu

AK PARTİ’YE YAKIN İSİM İKİNCİ BAŞKAN OLACAK

Şardan, geçen günlerde yaptığı açıklamada, “Abdurrahim Albayrak listemde önemli isimlerden, ikinci başkan olacak” ifadelerini kullanmıştı. Albayrak, uzun yıllardır kulüp yönetiminde yer alıyor.

AK Parti’ye yakın isim olan Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilişkisini, “Başkanımızı çok eskiden beri tanıyorum. Kendisi hem rahmetli babamın Rize’den dostuydu, hem de benim abim. Pazara kadar değil, mezara kadardır dostluğumuz Erdoğan’la” diye anlatmıştı.

Abdurrahim Albayrak’a 2015 yılında, AK Parti’den milletvekilliği teklif edilmişti.

Kongre öncesi kulislerde ise Yiğit Şardan’ın listesini oluşturmada Albayrak’ın etkili olduğu konuşuluyor.

İCRAYA VERMİŞTİ

Şardan, geçmişte de kulüpte yöneticilik yapmıştı. Galatasaray Lisesi’nde okumadı, “liseliler” olarak anılan ekibin desteğini alacağı yorumlarına neden oldu.

Geçen gün katıldığı bir televizyon programında, “Galatasaray’a karşı borcumuz var. Galatasaray’ın bir yere getirdiği insanların, Galatasaray’a borcu var” diyen Yiğit Şardan, 2012 yılında 270 bin liralık alacağı için Galatasaray’ı icraya vermişti.

İHRAÇ SÜRECİ

Mehmet Cansun ve Adnan Polat’ın başkan olduğu dönemlerde yöneticilik yapan Yiğit Şardan, 2006 yılında ise Özhan Canaydın’a karşı başkan adayı olmuş ve seçimi kaybetmişti.

Özellikle Adnan Polat yönetiminde önemli görevler üstlenen Yiğit Şardan, 2012’de sürpriz bir şekilde Kasımpaşa A.Ş’nin yönetim kuruluna seçilmişti. Kasımpaşa’nın Süper Lig’e çıkmasının ardından, Şardan’ın Galatasaray’dan ihracı gündeme gelmişti.

Galatasaray’ın tüzüğünde, rakip bir takımda görev almama kuralı vardı. Şardan daha sonra Kasımpaşa’daki görevini bırakmıştı.

GALATASARAY’I SATMA FİKRİ

Şardan, 2016 yılındaki açıklamasında ise, Galatasaray’ı satmayı gündeme getirmişti. Şardan, “Galatasaray’ın futbolda başarılı olması için büyük bir gruba Sportif AŞ’yi satması gerekir. Katarlı olur, Rus olur, Kazak olur fark etmez. Böyle bir gruba devredilmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Sarı-kırmızılı kulübün üyeliğinin halka açması gerektiğini de dile getiren Şardan, bu şekilde 100 milyon dolarlık bir nakit üretilebileceğini ileri sürmüştü.

BAŞKA KULÜBÜN BAŞKANI DA LİSTEDE

Şardan’ın listesinde olan Murat Özkaya, iş hayatıyla gündeme gelmişti.

Ziraat Bankası, 2 yıl önce, Ziraat Girişim Sermayesi Ortaklığı A.Ş. üzerinden, Central Oto adlı şirketin yüzde 99’unu satın almıştı. Central Oto, Murat Özkaya’nın sahibi olduğu Metal Oto’ya aitti. Özkaya, Ziraat Bankası ve yöneticileriyle girdiği ticari ilişkilerin ortaya çıkmasının ardından Ziraat Bankası’nın yüzde 99 hissesine sahip olduğu Central Oto şirketinin yönetim kurulu başkanlığından istifa etmişti.

Murat Özkaya, futbol kulüplerinin yöneticiliğini bilen bir isim. Hali hazırda, Eyüpspor’un başkanlığını yapıyor.

KULÜBÜN TESİSLERİNİ BASAN İSİM DE LİSTEDE

Yiğit Şardan’ın listesinde bulunan Hamit Karasu, daha önce Torbalıspor’un başkanlığını yapmıştı. Karasu, başkanlığı kaybettikten sonra yerine gelen Mehmet Aktaş’la büyük bir kavga yaşamıştı.

Torbalıspor’un tesislerini yanındaki adamlarla basan Karasu, Aktaş’ı darp etmişti.

Kaynak: ODA TV

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir