Galatasaray’dan mahkemenin tedbir kararına itiraz

Galatasaray'da başkanlık seçimi 30 Nisan'da gerçekleşmeyecek. Mahkeme, genel kurul toplantısı için ihtiyati tedbir kararı aldı. Sarı-kırmızılı kulüp yaşanan gelişme hakkında bir açıklama yaptı.

featured

Galatasaray, tedbir kararına itiraz etti. Sarı-kırmızılı kulüp mahkeminin seçimle ilgili kararına komisyon görüşmesi sonrası itiraz dilekçesi iletti.

Sarı-kırmızılı külüpten yapılan açıklama şu şekilde;

“26 Mart 2022 tarihindeki Olağan Genel Kurul toplantımızda ve sonrasında yönetim kurulumuz tarafından alınmış olan kararlara dair, bugün yaşanan hukuki gelişmelere istinaden, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, Başkan Adayları ekiplerinden hukukçular ve Kulübümüzün hukukçularından oluşan komisyonun bilgisi dahilinde mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesi tarafımızdan sunulmuştur.

Divan Kurulu Başkanlığı, Başkan Adaylarımızın ekipleri ve hukukçularımız bugün bir araya gelerek süreci değerlendireceklerdir.

Sürece dair yol haritasını tüm şeffaflığı ile camiamızla paylaşmaya devam edeceğiz.”

NELER YAŞANDI?

Valilik olağan mali genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dava açmıştı. 10. Asliye Mahkemesi, seçim için ihtiyati tedbir kararı aldı.

Buna göre 30 Nisan tarihindeki başkanlık seçimi gerçekleşemeyecek. Seçimin olması için, mahkemenin tedbir kararını kaldırması veya mevcut başkan Burak Elmas’ın istifa etmesi gerekiyor.

Tüzüğe göre istifanın ardından 1 ay içinde yeni seçim tarihinin belirlenmesi gerekiyor.

Burak Elmas’ın idari yönden ibra edilmediği genel kurul toplantısının ardından seçim kararı alınmış, Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk aday olmuştu.

Galatasaray’da seçim olacak mı? Mahkemeden tedbir kararı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir