Galatasaray’da Younes Belhanda’nın sözleşmesi feshedildi! Belhanda olayında asıl sorun para mı?

featured

Maaş alımlarında sıkıntı yaşayan yabancı oyunculardan Belhanda, Feghouli, Marcao gibi isimlerin Galatasaray’ı FIFA’ya şikayet ettiği, Belhanda’nın sözleşmesinin ise zemin ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı değil maddi konulardan feshedildiği söylentileri gündemdeki yerini aldı.

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray’ın sahasında Demir Grup Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Faslı yıldız Younes Belhanda’nın, yönetim aleyhine söylediği sözler dikkat çekmişti. Zeminin kötü olmasını eleştiren Belhanda “Böyle saha koşullarında geri dönüş yapmak hayli zor… Galatasaray yöneticileri bir çözüm bulmalı. Twitter’da, Instagram’da kendine bakacağına, medyaya bakacaklarına statla ilgilensinler” demişti.

Belhanda özür dilemişti

Daha sonra söylediklerinin yanlış anlaşıldığını belirten Belhanda, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada “Dünkü röportajım sırasında başkan, başkan yardımcısı veya yönetim kurulu hakkında konuşmadığımı açıkça belirtmek isterim. Sahaya daha çok bakım yapılması gerekliliğiyle ilgili stadyumdan sorumlu insanlara yönelik konuştum. Sadece daha iyi koşullarda oynayabilmemiz için söylediklerimden dolayı yanlış anlaşıldım. Çevirmenimiz de bunun yapıcı bir mesaj olduğunu anlayarak çevirdi. Galatasaray’ın tüm yönetimine saygı duyuyorum ve kulüpteki herkesle iyi ilişkim var” ifadelerine yer vermişti.

“Taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirdi”

Galatasaray Kulübü, sözleri ile yönetimi hedef alan Belhanda ile yollarını ayırma kararı aldı. KAP’a yapılan açıklamada, sözleşmesi sezon sonu sona erecek olan 31 yaşındaki Belhanda2nın kontratının feshedildiği duyuruldu. Karara gerekçe olarak ise, kulübün imajına ve yönetim kurulu üyelerinin saygınlıklarına zarar vermek ve hakarete varan beyanlarda bulunmak gösterildi. Gerekçede Belhanda’nın daha önce de disiplin yönetmeliklerine aykırılıklar yaptığı ve taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirdiği de vurgulandı.

Galatasaray’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Profesyonel Futbolcu Younes Belhanda ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. arasında akdedilen 3 Temmuz 2017 tarihli Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesi, Younes Belhanda’nın 7 Mart 2021 tarihli Galatasaray A.Ş. – Demir Grup Sivasspor müsabakasından sonra BEIN Sports ile yapmış olduğu röportajda Kulüp’ün imajına ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle ve daha öncesinde de Sözleşme ve Kulüp İç Disiplin Yönetmeliklerine ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunmasının, taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirmiş olması nedeniyle, Younes Belhanda’nın Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi, FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nın 14. Maddesi uyarınca 10 Mart 2021 tarihinden itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmiştir.”

Belhanda, Dinamo Kiev’den 2017 yaz transfer sezonunda 9.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilmişti. Saha içinde beklentileri karşılayamadığı yönünde sık sık eleştirilen Faslı yıldız, sarı-kırmızılı forma ile çıktığı 131 maçta 22 gol atarken 26 asist yaptı.

Galatasaray maaş ödemelerinde sıkıntı yaşıyordu

Galatasaray’ın 2020 sonunda paylaştığı duyuruda “Maaşında yüzde 15 oranında indirim yapılmasını kabul etmeyen futbolcuların ödemeleri de indirim uygulanarak yapılmıştır.” ifadeleri yer almış, böylece maaş indirimini kabul etmeyen Belhanda ve Feghouli’nin maaşları yüzde 15 indirimli şekilde hesaplarına yatmıştı.

Galatasaray’ın yıllık 1.5 milyon euro maaş önerisini beğenmeyen 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2.5 milyon euro’uk talepte diretince, görüşmeler askıya alınmıştı. Belhanda’nın, son Sivasspor maçının ardından zemin konusunda yönetime eleştirilerde bulunması, bardağı taşıran son damla olmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir