Galatasaray’da yönetim ve Fatih Terim arasında 7 maddelik kriz! Fatih Terim gidiyor mu?

featured

Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim’in geleceği sorgulanmaya başladı. Devre arasında Mostafa, Gedson, Yedlin gibi futbolcuların alınmasıyla yeniden yarışa tutunacağı düşünülen Galatasaray, geçen sezon olduğu gibi lige erken havlu attı. Sezon başında yaşanan transfer krizi, Terim’in seçimlerinin sorgulandığı bir gerilme taşındı. Terim’le yaşanan olumsuz tabloda 7 önemli madde gündeme taşındı.

Seçim gündemi

Milliyet’teki haberde, Galatasaray’ın kötü gidişini başlatan 7 madde belirtildi: 1- Seçim Gündemi: Cengiz’in aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı, Teknik Direktör Fatih Terim bile seçim kulislerinin içinde kaldı.

2-Yıldız savaşları: Fenerbahçe ile girilen yıldız savaşları, takımın şampiyonluk yarışındaki motivasyonunu bozdu. Saha içi göz ardı edildi.

Yanlış tercihler

3-Terim’in tercihleri: Ne kadro istikrarı, ne de oyun istikrarı yakalanabildi. Forma giyenler sürekli değişti, alternatifli kadro kafa karıştırdı. Muhammed, Falcao, Taylan, Etebo, Saracchi arasında tercih yapamamak başa bela oldu. Feghouli’nin şans alamaması, Gedson’un stoperde oynatılması.

4-Sözleşme belirsizliği: Terim’in olup olmayacağı bile tartışılınca, sözleşmesi bitmeye yakın oyuncuların performansı düştü, bu sahaya yansıdı.

Belhanda ve Muslera

5-Belhanda ve Muslera: Bir yıl daha mukavelesi bulunan Muslera ile sözleşme yenilenmesi dengeleri bozdu. Mukavelesi bitecek olanlar, teklif alamadıkları düşüncesine kapıldı. Belhanda’nın da zorlu yarışta kulüpten yollanması, oyuncuların moralini bozdu.

6-Taraftarsız bu kadar: Galatasaray’ın her kötü gidişinde takımı ayağa kaldıran taraftarın pandemi nedeniyle tribünde olmaması, büyük bir güçten mahrum bıraktı. Ev sahibi maçlar, deplasmana dönüştü.

7-Hakemlerle diyalog: Galatasaray’ın puan kaybettiği maçların ortak noktası; kırmızı kartlar ve aleyhe verilen penaltılar. Teknik Diretör Terim’in zaman zaman hakarete varan hareketleri, Galatasaray adına olumsuz bir imaj yarattı. Terim’in ceza aldığı maçlarda takım hep puan kaybetti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir