Galatasaray maçı sonrası MHK’den Ali Palabıyık kararı

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ın Alanyaspor'u ağırladığı müsabakada Ali Palabıyık'ın kararları çok tartışıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur ve Teknik Direktör Okan Buruk'un büyük tepki gösterdiği Ali Palabıyık'ın yönetimi hakkında Merkez Hakem Kurulu karar verdi.

featured

Galatasaray’ın Alanyaspor ile oynadığı mücadelede hakem Ali Palabıyık‘ın kararları sarı-kırmızılı camianın hedefi haline geldi. Ali Palabıyık’ın kararları sonrası Dursun Özbek, Erden Timur ve Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Okan Buruk’un eşinin “hırsız” şeklinde paylaşım yaptığı Ali Palabıyık’la ilgili MHK kararını verdi.

Milliyet’te yer alan habere göre; heyecan dolu karşılaşmanın 31’inci dakikasında Alanyaspor’un yarı alanından havalandırılan topa Daniel Candeias hareketlenmek istedi. Fernando Muslera’nın kalesini terk ettiği pozisyonda Sacha Boey rakibini topsuz alanda durdurmaya çalıştı. Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, Sacha Boey’a doğrudan kırmızı kartını gösterdi.

Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera düdük sonrası duran topu tribünlere vurdu. Fernando Muslera daha sonra hakemin bu kararına tepki gösterdi. Uruguaylı file bekçisi yoğun itirazlarına devam edince Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Fernando Muslera’yı diğer takım arkadaşları kalesine doğru gönderdi.

Galatasaray resmi Twitter hesabı bu kart sonrası dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda, “Sacha Boey, orta sahada rakibini tuttuğu gerekçesiyle maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı!” ifadeleri kullanıldı.

PALABIYIK KIZAĞA ÇEKİLİYOR

Galatasaray- Alanyaspor arasında oynanan maçta ağır eleştirilere hedef olan hakem Ali Palabıyık en az 3-4 hafta kızağa çekilecek. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yönetimini beğenmediği Palabıyık, Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrası genel anlamda başarısız bulunduğu için bir süre düdüğünü kullanamayacak.

Sarı-kırmızı takım, iki farklı önde iken, 32. dakikada Sacha Boey’nin ikili mücadelede Candeias’a yaptığı faulü kırmızı kartla cezalandıran FIFA kokartlı hakemin kararı, MHK’de de kabul görmedi. Kurul, olayın içindeki oyuncuların; kaleci Muslera, Boey ve Candeilas’ın pozisyonlarını inceledikten sonra bariz gol şansı yerine “sarı kartın” yeterli olacağı konusunda görüş birliğine vardı.

Alanyaspor’un 42. dakikada beklediği penaltı pozisyonunda ise Palabıyık’ın kararı desteklendi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir