Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Diyarbakır’da hala gönüllerde! Gaffar Okkan neden bu kadar sevildi?

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 21. yılında anılıyor.

Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makamından Valilik Binası’na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflatun Park arasında, pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

DİYARBAKIR ONU UNUTMADI

Hain suikastta Okkan ve korumalarından polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy olay yerinde şehit oldu. Suikastta polis memurları, Nuri Bozkurt, Veli Göztepe, Fatih Gökçek, Selim Şişman ve Mustafa Dinçer ise yaralandı. Okkan’ın şehit olması gönüllerinde taht kurduğu Diyarbakırlılar da derin bir acı yaşattı.

gaffar okkan

Yüzbinlerce Diyarbakırlı, şehit emniyet müdürünün cenazesi için sokaklara döküldü, esnaf ‘yasımız var’ diyerek iş yerlerini açmadı. Her yıl Okkan için hem şehit edildiği yerde, hem de memleketi Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde mezarı başında duygu dolu anma törenleri yapılırken, Diyarbakırlılar, o tarihte doğan çocuklarına ‘Ali Gaffar’ ismini koydu. Diyarbakırspor’un fahri başkanlığını yaparak takımın süper lige çıkmasında katkı sunan Okkan, Diyarbakırlıların gönlünde taht kurdu. Esnaf, şehit emniyet müdürü Okkan’ın resmini iş yerlerine asarak sevgisi ve vefa duygusunu ortaya koydu.

ÖNEMLİ OPERASYONLARA İMZA ATTI

Türkiye’deki önemli terör operasyonlarını bizzat yöneten ve terör örgütlerine büyük darbe indiren Okkan’ın 21 yıl önce şehit eden teröristler, daha sonra gerçekleştirilen operasyonlarla yakalandı. Suikasta bizzat yer aldıkları tespit edilen teröristler Diyarbakır’da yargılanarak hapis cezasına çarptırıldı.

TEDBİLİ KIYAFETLE DİYARBAKIR’I DOLAŞIYORDU

Geceleri tebdili kıyafetle sık sık esnaf ziyaretinde bulunup sokakta karşılaştığı vatandaşlara cep telefonu numarasını veren Okkan, zaman zaman yolda gördüğü yaşlıları da makam aracıyla evlerine bıraktı.

Okkan, bu sayede talep ve sıkıntılarını iletme fırsatı bulan Diyarbakırlıları sık sık makamında ağırladı.

ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI

Sokakta çalıştırılan çocukların sorunlarıyla yakından ilgilenen Okkan, ailelerine destek sunarak, onları eğitime kazandırdı.

Gençleri terör örgütlerinden ve uyuşturucu şebekelerinden uzak tutmak için spora yönlendiren Okkan, amatör spor kulüplerine de malzeme yardımında bulundu.

Okkan, şehirde vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürüttüğü mesainin yanı sıra Diyarbakır’ın kritik noktalarına kurdurduğu kameralardan da gece geç saatlere kadar makam odasındaki dev ekranda sokaklardaki gelişmeleri takip ediyordu.

DİYARBAKIRSPOR’UN ONURSAL BAŞKANIYDI

Diyarbakırspor’un 1’inci Lig’e (Süper Lig) yükselmesi için uğraş veren Ali Gaffar Okkan, bunun için yoğun mesaisi arasında bir kulüp yöneticisi gibi çaba gösterdi.

Yeşil kırmızılı ekibin sahasında oynadığı tüm maçları, sahaya çıkış tünelinin kapısından izleyip futbolcuların gol sevincine ortak olması nedeniyle taraftarın da gönlünü kazanan Okkan’a, tribünlerden maç öncesinde büyük sevgi gösterilerinde bulunuluyordu.

Diyarbakır‘a ve Diyarbakırspor’a beslediği sevgiyi sık sık dile getiren Okkan, Diyarbakırspor’a katkılarından dolayı dönemin yönetimi tarafından kulübün “onursal başkanı” ilan edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir