Futbol efsanesi Gerd Müller 75 yaşında hayatını kaybetti! İşte unutulmaz maçlarından görüntüler…

featured

Dünya futbol tarihinin en büyük golcülerinden gösterilen Gerd Müller, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Bayern Münih’ten yapılan açıklamada Müller’in sabaha karşı hayatıı kaybettiği ifade edildi.

Bayern Münih Başkanı Herbert Hainer ve CEO’su Oliver Kahn, efsane futbolcunun kaybı sonrası şu sözleri kullandı:

Bayern Münih Başkanı Herbert Hainer: “Bugün, Bayern Münih ve tüm taraftarları için kara bir gün. Gerd Müller gelmiş geçmiş en büyük forvetti. Ayrıca iyi bir insandı. Eşi Uschi ve ailesiyle birlikte derin bir üzüntü içerisindeyiz. Gerd Müller olmasaydı, Bayern Münih bugün hepimizin sevdiği bir kulüp olmazdı”

Bayern Münih CEO’su Oliver Kahn: “Bu haber hepimizi derinden etkiledi. Bayern tarihinin en büyük efsanelerinden biriydi. Başarıları sonsuza kadar tüm Alman futbolunun parçası olacak.”

Alzheimer hastasıydı

2015 yılında Gerd Müller’in alzheimer hastası olduğu açıklanmıştı.

Bayern Münih, o dönem yaptığı açıklamada alzheimer tanısı koyulan efsane futbolcunun bakım evinde olduğu ifade edilmişti.

Gerd Müller kimdir?

Gerd Müller, 3 Kasım 1945 tarihinde doğdu. Eski Alman futbolcudur. Batı Almanya millî takımı formasını 62 kere giymiş 68 gol atmıştır. Futbol yaşamına 1963 yılında TSV 1861 Nördlingen takımında başlamıştır. 427 kez Bayern Münih takımının formasını giymiş ve bu maçlarda toplam olarak 365 gol atmıştır. Daha sonra 1979 yılında Florida Strikers takımına transfer olmuş ve orada da 71 maçta forma giyip 38 gol atmıştır. 1981 yılında futbol hayatına nokta koymuştur.

2007 yılı itibarıyla Bayern Münih takımında yardımcı antrenörlük görevindedir. 1954’te Sandor Kocsis, 1958’te Just Fontaine ve 1970’te Gerd Müller aynı FIFA Dünya Kupası Finalleri’nde ikişer hat-trick yaparak tarihe geçtiler ve gelmiş geçmiş en büyük golcüler arasında kabul edilirler. FIFA’nın 2004 yılında yayınladığı FIFA 100 listesinde de kendine yer bulmuştur.

Ayrıca 1972 yılında Bayern Münih ve Almanya millî takımı formalarıyla toplamda 85 gole ulaşan Gerd Müller, bir takvim yılı içerisinde en fazla gol atan futbolcu unvanını 40 yıl elinde tutmuştur. Fakat Lionel Messi 09.12.2012 tarihinden itibaren bu rekorun yeni sahibidir.

İşte efsane futbolcunun unutulmaz maçlarından görüntüler:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir