Fransız Müslüman futbolcu Paul Pogba’dan Heineken tepkisi! Bira şişesini masadan kaldırdı…

featured

Dünya, Portekizli dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun basın toplantısında önündeki Coca-Cola şişesini masadan kaldırıp su şişesini işaret ederek “Bu yeterli” demesini konuşurken bir dikkat çeken hareket de Fransa Milli Takımı’nın yıldızı Paul Pogba’dan geldi.

Masadan kaldırdı

20’li yaşlarda Müslümanlığı seçen Fransız yıldız, Avrupa Şampiyonası’nın sponsorlarından biri olan içki markasına ait şişeyi masadan kaldırdı. Basın toplantısını beklerken masada duran içki şişesini fark ederek hızlı bir hareketle kaldıran Pogba’nın görüntüleri sosyal medyada büyük ses getirdi.

Müslüman olma hikayesini anlatmıştı

The Times’a konuşan yıldız futbolcu, 20’li yaşlarının başında Müslüman olduğunu söylemişti. Paul Pogba, arkadaşlarıyla dua ettiğini ve kendisini çok iyi hissetmesi üzerine Müslüman olmaya karar verdiğini vurgularken; İslamiyetin medyada yanlış tanıtıldığına dikkat çekmişti.

“Beni çok değiştirdi”

“Müslüman olmak beni çok değiştirdi. Hayatta bir şeyleri fark ettim. Belki de beni daha huzurlu bir insan yapıyor. Annem Müslüman olmasına rağmen ben Müslüman doğmadım. Ancak herkese saygı göstererek büyüdüm” ifadelerini kullanan Fransız futbolcu sözlerine şöyle devam etmişti;

“Çok sayıda Müslüman arkadaşım vardı. Her zaman konuşurduk. Kendimi birçok konuda sorguladım. Sonra araştırma yapmaya başladım. Arkadaşlarımla bir kez dua ettik ve farklı şeyler hissettim. Kendimi gerçekten iyi hissettim. O günden beri devam ediyorum. Günde 5 kez ibadet etmek zorundasınız. Bu İslamiyet’in temellerinden biri.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir