Fransa, Ülkü Ocakları’nın ülkedeki eylemlerini yasakladı

featured
 

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, pazartesi günü yaptığı açıklamada, “MHP bağlantılı, Türk milliyetçisi Bozkurtlar hareketini durdurmak için hükümet olarak harekete geçeceklerini” söylemiş, “Bozkurt” hareketinin yasaklanmasının Çarşamba (bugün) günü Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını belirtmişti.

Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Darmanin, Bozkurtlar hareketi olarak bilinen Ülkü Ocakları’nın kapatılması kararının Bakanlar Kurulunda onaylandığını duyurdu.

Darmanin’in kurula sunduğu öneride, ‘hareketin ayrımcılık ile nefrete teşvik ettiği ve şiddet eylemlerine karıştığı’ aktarıldı.

Dermanin’in, Ülkü Ocakları ile ilgili harekete geçileceğini söylemesi; 1915’te yaşamını yitiren Ermenilerin anısına Lyon şehri dışında bulunan anıta ‘Bozkurtlar’ anlamına gelen Fransızca ‘Loups gris’ ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harflerine atıfla ‘RTE’ gibi sloganlar yazılması üzerine geldi. Anıta yazı yazılmasından önce Lyon’da Türk milliyetçisi gruplar sokaklarda eylem yapmış ve Ermenilere karşı sloganlar kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir