Deprem kahini Frank Hoogerbeets’in 8 büyüklüğündeki deprem tahminine Rus uzmandan cevap: ‘Amatör’

Sosyal medyada deprem kahini olarak ünlenen Hollandalı Frank Hoogerbeets, 3 Şubat’ta yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekmişti. 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremlerinden önce bölgede 7.5’lik bir deprem beklediğini ifade eden Hoogerbeets tüm dünyada ses getirmeyi başarmıştı. Hollandalı isim bu kez Mart ayının ilk haftasını vurgulayarak 8 büyüklüğünde bir depreme işaret etti. Hoogerbeets’in sözlerine Rus uzman “Amatör” diyerek tepki gösterdi.

featured

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezlerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin 3 gün öncesinde Hollandalı Hoogerbeets, 7.5 büyüklüğünde bir depreme işaret ederek dünya basınının ilgisini çekmişti. Depremlere yönelik tahminlerini gök cisimlerinin hareketlerine dayanarak yaptığını ifade eden Hoogerbeets, YouTube’dan yayınladığı yeni videosunda Mart ayının ilk haftasının kritik olacağı konusunda uyardı. Hoogerbeets, Kamçatka Yarımadası ve Kuril Adaları’ndan Filipinler ve Endonezya’ya kadar binlerce kilometrelik bir alanda 8 byüklüğünde bir depremin olabileceğini söyleyerek “Abartmıyorum. Korku yaratmaya çalışmıyorum. Bu bir uyarı” ifadelerini kullandı.

RUS DEPREM UZMANI TEPKİ GÖSTERDİ

Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Araştırma biriminin Kamçatka yöneticisi Danila Chebrov, Hoogerbeets’in yeni deprem tahminine tepki gösterdi. Chebrov, Hoogerbeets’in tahminlerini sorguladı ve onu bir amatör olarak değerlendirdi.

Chebrov, B29 ve NPR medyasına yaptığı açıklamada, “Güneş sistemindeki gezegenlerin hareketleri ile Dünya’daki sismik aktivite arasındaki ilişki oldukça zayıf ve bunu ana tahmin aracı olarak kullanırsanız, sorun yaratacaktır” dedi.

Benzer Haberler
ACDF8781-CB1A-4530-B05C-4D129D3A2BFE
Deprem kahini Frank Hoogerbeets’dan İç Anadolu için korkutan deprem uyarısı
Frank Hoogerbeets mart tahmin
Deprem kahini Frank Hoogerbeets’dan kan donduran tahmin! 3 güne kadar 7-8 şiddetinde…
Frank Hoogerbeets hatay depremi tahmin
Deprem kahini Frank Hoogerbeets bu akşam Hatay’da olan deprem için dün uyarı yapmış

BU KEZ İÇ ANADOLU BÖLGESİ İÇİN UYARDI

“Deprem kahini” lakaplı ünlü deprem uzmanı Hoogerbeets’in şirketi Solar System Geometry Survey (SSGEOS) sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bu sefer İç Anadolu Bölgesi için uyardı. Paylaşımda, 7.7 ve 7.6’lık depremler sonrası önümüzdeki günlerde İç Anadolu’da daha güçlü bir artçı sarsıntı meydana gelebileceği belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir