Türkiye’deki yabancı FOX TV’den her seçim döneminde aynı yalan! ABD sözcüleri yine harekete geçti

ABD uzantılı TV kanalı Fox’un birkaç gündür ‘Evimdeki Yabancı’ başlığı ile servis ettiği ‘Türkiye’deki adreslerde sığınmacılar seçmen olarak kayıtlı’ yalanını daha önceki seçim dönemlerinde de kullandığı ortaya çıktı.

featured

İslamiyet ve Türkiye düşmanı Rupert Murdoch’un sahibi olduğu FOX TV, özellikle son dönemde ekonomiyle ilgili yaptığı kurgu haberlerle dikkat çekiyor.

Amerikan kanalı, uzun süredir 6’lı masanın tüm unsurlarına ana haber bültenlerinde yer verirken AK Parti ve MHP kurmaylarının açıklamalarını ise görmezden geliyor.

YALANIN MERKEZİ KONUMUNDA

Türkiye’de ABD çıkarları doğrultusunda yalan ve kurgu haberler yapan FOX TV’nin ekonomi başta olmak üzere sağlık, tarım ve eğitim konusunda yaptığı pek çok haberin yalan olduğu ortaya çıkmış, haberlerde kullanılan şahısların CHP ve İYİ Parti üyeleri oldukları anlaşılmıştı.

 

ABD FONCULARI GÜÇ BİRLEŞTİRDİ

Son günlerde Türkiye’de ABD vakıflarının fon desteği ile sığınmacı provokasyonu ve iç savaş çağrıları yapan Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği “Türk vatandaşlarının evine Suriyeli sığınmacılar seçmen kaydediliyor” yalanına sarılan FOX TV, “Evimdeki Yabancı” başlığıyla yine bir algı operasyonu başlattı.

2019 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE DE YAPTILAR

Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği ve FOX TV’nin reklamını yaptığı yalanın aynısı 2019 seçimleri öncesinde de tekrarlandı.

ABD sermayeli FOX TV ve ABD vakıfları destekli Ümit Özdağ’ın her seçim dönemi öncesinde gündeme taşıdığı “Türk vatandaşlarının evlerine Suriyeli seçmenler yazılıyor” haberlerinin yalan olduğu geçen seçimlerde ortaya çıkmıştı.

2019 seçimleri öncesi AK Parti’nin 3,5 Milyon Suriyeliyi vatandaşlığa geçirip seçmen yapacağını iddia eden Özdağ’ın 2023 seçimleri öncesinde de aynı yalanı devam ediyor.

2019 seçimlerinde olduğu gibi 2023 seçimleri öncesinde de aynı yalanı tekrarlayan Fox TV’nin Türk halkının siyasi tercihlerine etki etmediği, sadece mide bulandırdığı algı oyunları devam ediyor.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir