Fotoğraf ve Video Çekebilen Akıllı Kontak Lensler Gerçek Oldu

featured

Bazı bilim-kurgu filmlerinde ya da dizilerinde kullanıcının fotoğraf ya da video çekmesine, çeşitli bilgileri görüntülemesine vb. işlemleri gerçekleştirmesine imkan tanıyan gelişmiş kontak lensleri görmüşsünüzdür. İşte bu kontak lensler, yakın gelecekte artık bir hayal ürünü olmaktan çıkıp gerçeğe dönüştü.

Washington Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen bu akıllı kontak lenslerin sadece bir göz kırpma hareketiyle fotoğraf ya da video çekebildiği, hatta çekilen fotoğraf ve videoların direkt olarak kablosuz bağlantı yoluyla akıllı telefona transfer edileceği ifade ediliyor. Göz kırpma hareketiyle fotoğraf ve video çekme işlemi içinse lenste göz kapağının hareketini algılayan bir ışık sensörü bulunacağı belirtiliyor.

Yaşanan bu gelişmeler akıllara Black Mirror filminin sahnelerini getirdi.

Bir sonraki aşama olan akıllı kontak lenslerin daha gelişmiş versiyonu ise artırılmış gerçeklik teknolojisiyle donatılmış kontak lensler olacak. Artırılmış gerçeklik kontak lenslerini hayata geçirmek için de şu anda çalışmalar devam ediyor. Bu artırılmış gerçeklik kontak lensleri, gerçek görüntünün üzerine sanal bir katman ekleyerek kullanıcıların yazıları ve görselleri aynı bir ekrandaki gibi görmesini sağlayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir