Formula 1’den flaş Rusya kararı! Sözleşme feshedildi

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgalinin 8. gününde spor dünyasının yaptırımları bitmiyor. Formula 1 yönetimi, Rusya GP ile olan sözleşmesini feshetti. Yarış sadece 2022 yılında değil, sonrasında da düzenlenmeyecek.

featured

Formula 1, en uzun ve kârlı anlaşmalarından biri olan Rusya Grand Prix’si anlaşmasını, Ukrayna’ya gerçekleştirilen müdahale sonucunda iptal etti.

YAKIN GELECEKTE RUSYA’DA YARIŞ YOK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılında etkinliğe yönelik anlaşmada kilit rol oynamıştı. Yarışla yakından ilgilenen Putin’in Soçi’de bir sarayı varken St. Petersburg da kendi memleketiydi. Karar, Formula 1’in yakın gelecekte Rusya’da düzenlenemeyeceği anlamına geliyor. En azından Vladimir Putin iktidarda kaldığı sürece yarışın düzenlenmeyeceği ifade ediliyor.

Formula 1, Ukrayna’ya müdahalenin başlaması sonrası bu yılki yarışı iptal etmeye karar vermiş ve sonrasında ne yapılması gerektiğine yönelik görüşmeler, fikir alışverişleri başlamıştı. Yaşananlardan sonra Rusya’ya bir yarış düzenlemenin makul olmadığı fikrine varıldı.

UZUN KONTRAT VARDI

Rusya Grand Prix’si Formula 1’in en kazançlı yarışlarından bir tanesiydi ve uzun süreli bir kontratı bulunuyordu. Formula yönetimi buna rağmen Rusya’yı devre dışı bıraktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir