Formula 1 İstanbul Grand Prix’de zafer Mercedes pilotu Valtteri Bottas’ın!

featured

Startta pole pozisyonunun sahibi Mercedes pilotu Valtteri Bottas, yerini koruyacak kadar iyi kalktı. Ferrari pilotu Charles Leclerc, önündeki Red Bull pilotu Max Verstappen’e yaklaşmış olsa da Hollandalı pilot yerini korudu.

11. sıradan yarışa başlayan şampiyona lideri Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise, iyi bir start alarak ilk turda Aston Martin pilotu Sebastian Vettel’i de geçerek dokuzuncu sırayı aldı.

Ardından yedi tur boyunca önündeki AlphaTauri çaylağı Yuki Tsunoda’nın arkasına takılan Hamilton, Japon pilotu geride bıraktıktan sonra sürekli olarak yarışın en hızlı tur zamanını attı.

PODYUM BOTTAS, VERSTAPPEN VE PEREZ’İN

57. turda ise lider Bottas, 1.31.023 ile en hızlı turu almayı başardı. Tüm yarışı kontrolü altında götüren Fin pilot, Verstappen’in 10 saniye önünde yarışı kazanmayı başardı. Podyumu tamamlayan isim ise Sergio Perez oldu.

Leclerc dördüncü sıranın sahibi olurken Hamilton, son turlarda gelen Gasly tehditini savurdu ve Fransız pilotun önünde beşinci oldu. Norris yedinci sıranın sahibi olurken, 19. sıradan yarışa başlayan Sainz, Ferrari’nin uzun pit stop’una rağmen sekizinci oldu. İspanyol pilot aynı zamanda günün pilotu seçildi.

İşte yarışın ilk 5’i ve istatistikleri:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir