Soros’un fonladığı Foreign Policy dergisinden ırkçı provokatör Ümit Özdağ reklamı

Soros'un fonladığı ve FETÖ'cülerin referans olarak kullandığı Foreign Policy dergisi, Türkiye'de sığınmacılara ve yabancılara yönelik düşmanlığı kışkırtıcı açıklamalarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın PR'ını yaptı. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi öncesinde darbe çığırtkanlığı yapan dergi, Türkiye aleyhine her girişimin arkasından çıkıyor.

featured

Sığınmacılara yönelik açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ve yabancı düşmanlığını körüklemeye çalışan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ şimdi de Soros tarafından fonlanan Batı medyasında haber konusu oldu. FETÖ’nün hain darbe girişiminden yaklaşık 1 ay önce yayınladığı skandal yazıyla adeta darbe çığırtkanlığı yapan Foreign Policy dergisi Özdağ’ın tanıtımını yapmaya soyundu.

Foreign Policy’de yayınlanan “Türkiye’de aşırı sağ zaten kazandı” başlıklı yazıda Özdağ, Kuzey Avrupa ülkelerindeki aşı sağ parti liderlerine ve Fransız aşırı sağ lider Marine Le Pen’e benzetildi. Özdağ’ın yabancı karşıtı söylemlerinin yer aldığı haberde mültecileri sınır dışı etme ve sınıra mayın döşeme gibi vaatleri de yer aldı.

SEÇİM ÖNCESİ YABANCI DÜŞMANLIĞINI KIŞKIRTMA ÇABASI

Foreign Policy dergisinde yer alan yazıda Özdağ’ın iddiaları ve vaatleri arasında 2023 yılında yapılacak seçim öncesinde Türkiye’de yabancı karşıtlığını kışkırtma çabaları da dikkatlerden kaçmadı. Yazıda Özdağ’ın siyasal varlığının ülke içinde “birikmiş bir öfkenin belirtisi” olduğu iddia edilirken, pek çok kesimin Özdağ’ın siyasal etkisini küçümsediği savunuldu.

Öte yandan söz konusu haberde Özdağ’ın Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların ana sebebinin sığınmacılar olduğu iddiası da dile getirildi. Özdağ ayrıca sığınmacıları Suriye’ye geri göndermeye yönelik vaatlerini yineledi.

Ümit Özdağ’ın mide bulandıran ilişki ağı deşifre oldu! ‘2023 bir seçim değil, istihbarat savaşı olacak’

DAHA ÖNCE DE DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMIŞLARDI

ABD’li Foreign Policy dergisi 2016 yılında skandal bir yazıyla gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef alındığı yazı FETÖ’nün hain darbe girişiminden 1 ay önce yayınlanmıştı. Açıkça darbe çığırtkanlığı yapılan yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik tehditler yer almıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir