Foça’da batan teknede 4 kişi hayatını kaybetti!

featured

İzmir’in Foça ilçesi açıklarında alabora olan tekne battı. Sahil Güvenlik tarafından 4 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 5 kişi sağ kurtarıldı. Kayıp olduğu belirlenen 8 yaşındaki Çınar Ege Göksun’u ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bugün öğle saatlerinde içinde 10 kişi bulunan ‘Egem’ isimli tekne Eskifoça’nın Kumburnu mevkiinden denize açıldı. Atatürk Adası açıklarına geldiğinde alabora olan tekne battı.

5 KİŞİ KURTARILDI

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekipler batan teknenin yakınları suda yaşam mücadelesi veren ve oldukça yorgun oldukları görülen 5 kişiyi kurtardı. Bitkin halde tekneye çıkartılan 5 kişiye ilk müdahale ekipler tarafından yapıldı.

1 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Bölgede sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında ise biri 16 yaşında 3 kadın ile 9 yaşındaki bir erkek çocuğun cesedine ulaşıldı. Ölenlerden 1’inin cesedi Foça Bueno Plajı’na getirildi.

Diğer 3 kişinin cesedi ile kurtarılan 5 kişi Foça Balıkçı Barınağı’na götürüldü. Kurtarılanlar arasındaki durumu ağır olan bir kişiye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi balıkçı barınağında yaptı.

KAYIP 1 ÇOCUK ARANIYOR

Kurtarılanların ifadesinden yola çıkan Sahil Güvenlik ekipleri, kayıp olduğu anlaşılan 8 yaşındaki Çınar Ege Göksun için ise bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir