Yaşasaydı tarih öğretmeni olacaktı! Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutulmadı

featured

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu,  Ege Üniversitesi’nde PKK’lı öğrencilerle girdiği kavga sonrası bıçaklanma sonucu hayatını kaybetti. Olay sonrası yapılan yargılamalarda, Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi PKK’lı Nurullah Semo tutuklandı. Dava sonucu açıklanınca Fırat Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, sanığın cezalandırılmasının acılarını bir nebze hafifleteceğini belirterek, “Benim oğlumun mücadelesi kendinden sonrakiler içindi” kelimelerini kullanmıştı.

O gün Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun yanında olan arkadaşı anlatıyor: “Fırat sadece Allah, Allah diyordu”

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Çakıroğlu, 1 Ocak 1991 tarihinde Konya’nın Akşehir ilçesinde dünyaya geldi. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu’nun tek çocuğuydu. 1996 yılında öğretmen olan annesi nedeniyle Diyarbakır’da ilkokul yıllarını geçirdi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alan Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

YAŞASAYDI TARİH ÖĞRETMENİ OLACAKTI

1 Ocak 1991 doğumlu Çakıroğlu öğretmen bir annenin çocuğu olup Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4 sınıfında okuyordu. Tarih bölümü öğrencisi olan Çakıroğlu, öğretmen olabilmek için formasyon dersleri alıyordu. Gelecekte öğretmen olma hayali ve ideali vardı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir