Filistin asıllı modeller Gigi Hadid ve Bella Hadid’den Filistin’e destek: “İkiyüzlülük yapmayın”

featured

Dünyanın en çok kazanan mankenlerinden olan Gigi- Bella Hadid kardeşler, İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi ile Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına karşı seslerini yükselten ünlü isimlerden.

“Görmezden gelemezsiniz”

Babası Mohammed Hadid’in Filistin doğumlu olduğu Gigi Hadid, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda üzüntüsünü ve tepkisini dile getirdi. Sosyal medya hesabında siyasi ve ırkçılık karşıtı mesajlar vermekten çekinmeyen 26 yaşındaki manken, Filistin’e destek mesajları paylaştı.

Asıl adı Jelena Noura Hadid olan Gigi Hadid, son olarak da şu paylaşımı yaptı: “Bir yandan ırksal eşitlik, LGBT& kadın haklarına destek verip yozlaşmış& gücünü kötüye kullanan rejimler ve diğer adaletsizlikleri kınayıp bir yandan da Filistinlilerin bastırılmasını görmezden gelemezsiniz. Mantıklı değil. Kimin insan haklarının daha önemli olduğu konusunda bir seçim yapamazsınız.”

“Sonsuza kadar Filistin”

Tam adı Isabella Khair Hadid olan kardeş Bella Hadid’in ABD hükümetini İsrail’e karşı harekete geçmeye çağırdığı paylaşımları da kısa süre önce gündem olmuştu.

Ünlü model kız kardeşleriyle Filistin’de olup bitenleri her gün konuştuğunu dile getirerek, “Nasıl hissettiğimi kelimelere dökmek oldukça zor. Soydaşlarımın acısını hissediyorum. Güvende olmayan ve korkan Filistinli kardeşlerim için ağlıyorum. Bu artık durmalı! Böyle bir şeye yer yok! Özellikle 2021’de! Filistinli olmaktan gurur duyuyoruz ve her zaman Filistin’in yanındayız! Babamız 1948’de orada doğduğundan beri bu böyle. Sonsuza kadar Filistin!” ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa’da namaz sırasındaki saldırı görüntülerini paylaşan Hadid, “Bu görüntü benim midemi bulandırıyor. Hem de Ramazan ayında namaz esnasında. İzlemesi çok zor. Allah’ım lütfen onları koru” yorumunu yaptı.

Bella Hadid’in babası Mohamed Hadid de “İnsanlığın menfaati için baskı görenleri kurtarmalı ve korumalıyız. Bu neyin doğru veya yanlış olduğu değil. Yaşananlar tamamen yanlış ve kimsenin umurunda değil? #sheikhjarrah hepimiz ağlıyoruz” paylaşımında bulunurken, kız kardeş Alana Hadid ise olay yerinden katılımcılarla canlı yayında yaşananları aktardı.

Hadid kardeşlerin yanı sıra İngiliz şarkıcı Dua Lipa, Kanadalı R&B yıldızı The Weeknd, oyuncu Mark Ruffalo da Filistinlilere destek mesajı verenler arasında.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir