Filipinler lideri Duterte’nin hizmetçisinin cinsel organını avuçlama hamlesine sözcüsünden rezil savunma!

featured

Her sözü ve eylemiyle skandal yaratan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin evinde yaş gününü kutlarken kendisine servis yapan hizmetçiye elle sarkıntılık yapmaya çalışırken görüldüğü video yayımlandı. Tepki çeken videoyu, devlet başkanının sözcüsü “Duterte gerçekten komik biri” diye değerlendirdi.

Daha önce ergenken uyuyan bir hizmetçinin cinsel organını ellemeye çalıştığı açıklamasıyla kadın hakları örgütlerinin ‘tecavüz itirafı’ tepkisini çekmiş olan Duterte’nin, geçmişte belediye başkanlığını yaptığı Davao’da artan taciz ve tecavüzleri “Güzel kadınlar var oldukça tecavüz vakaları da olacaktır” diye karşılaması da infial yaratmıştı.

Aile içinde gülüşmeler eşliğinde

Filipinler liderinin 28 Mart’ta evinde 76. yaş gününü kutlama videosunda Duterte, kendisine üzerinde mum yanan küçük bir pasta uzatan kadın hizmetçisinin apış arasını ellemeye çalışıyor, genç kadın kendini geri çektikten sonra tekrar pastayı uzatıyor, Duterte mumu üflerken ikisi de gülüşüyor.

Videonun sosyal medyada tepki çekmesi üzerine “Devlet Başkanı Rodrigo Duterte gerçekten komik” açıklamasını yapan Sözcüsü Harry Roque, Filipinler liderinin hareketinde herhangi bir kötülük olmadığını, her şeyin aile içinde, eşi Honeylet Avanceña’nın önünde yaşandığını savundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir