FIFA’dan Fatih Terim’e sürpriz teklif!

featured

Galatasaray’da yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi teknik direktör Fatih Terim için belirsizlik sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz devam etmeleri durumunda Terim’le yola devam etmeyecekleri duyurmuştu.

Son iki sezonda oldukça yıpranan deneyimli teknik adamın önünde birkaç seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi; kendisiyle çalışacaklarını açıklayan başkan adaylarından birisini beklemek. Onun yapacağı teklifi dinlemek. İkincisi Katar Milli Takımı’ndan gelen 1.5 yıllık teklifi değerlendirmek. Üçüncüsü ise dinlenmek…

Takvim’in haberine göre Galatasaray’da belirsizlik sürerken Terim için FIFA’dan sürpriz bir teklif geldi. Terim FIFA’nın bu teklifi kabul ederse dünya futbolunun patronu için görev yapacak.

Teklif Arsene Wenger’den geldi

Teklifi FIFA Global Futbol Direktörü Arsene Wenger tarafından yapıldığı iddia edildi.

Fatih Terim’in önündeki bir dördüncü teklif daha var. O da FIFA’dan geldi. Tecrübeli teknik direktör bu teklifi kabul ederse dünya futbolunun patronu için görev yapacak. Teklif bizzat FIFA Global Futbol Direktörü Arsene Wenger tarafından yapıldı. Galatasaray ile yol ayrımında olan Terim için yapılan bu teklifle ilgili olarak henüz net bir detay yok. Ancak gelen ilk bilgilere göre; Wenger, Terim’den futbolu ileriye taşıyacak bilgilerini paylaşmasının yanı sıra yeni ve genç hoca adaylarının yetiştirilmesinden sorumlu olmasını istedi.

Yardımcılarına “Özgürsünüz” dedi

Fatih Terim kendisiyle beraber sözleşmesi biten yardımcıları Ümit Davala, Levent Şahin, Necati Ateş, Selçuk İnan, Albert Riera, Fadıl Koşutan’a serbestlik tanıdı. İstedikleri takımlarla anlaşmakta özgür olduklarını söyledi.

Davala ve Şahin, ProLisans sahibi olduğu için herhangi bir takımda birinci adam olabilirler. Ateş, Riera ve İnan ise alt yapılarda çalışmaya devam edebilir. Terim’in ekibinden sadece Scott Pirri’nin sözleşmesi devam ediyor.

Başkan adayları Terim hakkında ne düşünüyor?

Haziran’da yapılması düşünülen ancak yasakların devam etmesi halinde Temmuz ayına kalacak olan seçim öncesinde adayların Terim kararları da netleşmeye başladı… Burak Elmas ve Işın Çelebi; Terim’le çalışmayı düşünüyor.

Metin Öztürk’ün de benzer yönde bir kararı var. En güçlü adaylardan birisi olarak görülen Eşref Hamamcıoğlu da tecrübeli teknik adam ile devam edeceğini söylüyor ancak sportif direktörlük önerisi de aklının bir köşesinde duruyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir