FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi David Keynes Türkiye’ye teslim oldu!

featured

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ByLock’un lisans sahibi David Keynes hakkında 17 Aralık 2020’de yakalama emri çıkartıldı.

FETÖ ile iltisakı nedeniyle kapatılan Bank Asya’da hesabı bulunan Keynes’in avukatınca 4 Mart 2021’de verilen dilekçede, Keynes’in Türkiye’ye gelerek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında beyanda bulunmak istediğini bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığıyla avukatı aracılığıyla yapılan ikna görüşmeleri sonunda 9 Haziran saat 10.20 sıralarında İstanbul Havalimanı’na gelerek kendiliğinden teslim olan Keynes, burada gözaltına alındı.

Programın patenti onun üzerindeydi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifreli mesajlaşma programı ByLock’un kuruluşundan bu yana patentini elinde bulunduran David Keynes adlı Türk asıllı kişi, verdiği bir röportajda FEM Dershanesi’ne gidip Işık Evi’nde kaldığını söylemişti.

Keynes, ByLock’u tasarlayan ‘Tilki’ lakaplı eski ev arkadaşının 3 Aralık 2013’te programı App Store’a koyabilmek için kendisinden kredi kartını istediğini, o zamandan beri de patentin üzerinde olduğunu anlatmıştı.

Türk kullanıcıların yüzde 90’ının FETÖ’cü olduğunu söyleyen David Keynes, cemaatle bağlantısı olan ‘Tilki’nin ise hâlâ Türkiye’de olduğunu belirtmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir