FETÖ’nün DEVA’sı! Ali Babacan da Türk polisine hakaret etti

Kıızlay’da belirtilen şartlara uymayan işletmeyi polisin uyarısını provakasyona çevirerek polise hakaret eden Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun sol medyaya malzeme çıkarma taktiğine Genel Başkanı Ali Babacan da alet oldu. Yeneroğlu ve Babacan, FETÖ ve PKK’nın Türk Polisini karalama taktiğini uyguladı…

featured

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun Ankara Kızılay’da Somalili vatandaşa ait iş yerinde yapılan denetimler sırasında yaptığı provokasyon ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yapmıştı.

Yapılan açıklamada “Ülkemizde kullanılan tabelalar için belirlenen kurallar çerçevesinde, “yabancı dilde ifadenin yer aldığı tabelalarda yabancı dildeki ifadeler Türkçe ifadelerin %25’ini geçmeyecek büyüklükte puntolarla yazılması gerekmektedir” hükmü doğrultusunda işlem yapılmak istenirken, içeride bulunan milletvekili dışarı çıkarak, polislerimizin kanuna ve hukuka uygun olarak yaptığı işlemi provoke ederek engellemeye çalışmıştır. Söz konusu milletvekilinin hukuki çerçevede yapılan bu işlemi, iş yeri sahibinin uyruğuna bağlayarak siyasi bir zemine çekmeye çalışarak ırkçılık yapıldığını iddia etmesi de ayrı bir garabettir” denilmişti.

Bunun üzerine Deva Parti’li Yeneroğlu hukuksuzluğu savunmaya devam etmişti. Hukuksuzluğu savunan Yeneroğlu’na bir destek de Genel Başkanı Ali Babacan’dan geldi.

Konuyu amacından saptıran Babacan, FETÖ ve PKK’nın yaptığı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne saldırdı.

Babacan, konu ile hiç alakası olmayan şu tweeti attı:

“Bir polisin yaptığı edepsizliği ve hukuksuzluğu tüm Emniyet teşkilatına mal eden bu açıklama, ülkem adına bir utanç vesikasıdır! Sayın Erdoğan çık ve gereğini yap! Bugün devlet kurumları vatandaşı tehdit ediyorsa bu; sen ve sana bağlı bakanın hukuk tanımazlığı yüzündendir!”

Göç İdaresi’nden Mustafa Yeneroğlu’nun provokasyon girişimine dair açıklama

FETÖ VE PKK TAKTİĞİ

Babacan ve Yeneroğlu’nun konuyu amacından saptırarak, hukuksuzluğu savunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya saldırması akıllara FETÖ ve PKK’nın yaptıkları hukuksuzlukları gizleyerek devlete attıkları iftiraları getirdi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir