FETÖ ile mücadelede tarihi adım! Uluslararası anlaşmalarda ilk kez yer aldı

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın imzaladığı üçlü memorandumda PKK/PYD'nin yanı sıra FETÖ de terör örgütü olarak yer aldı. FETÖ ilk kez uluslararası bir anlaşmada terör örgütü olarak geçti.

featured

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı üçlü memorandumda PKK’nın yanı sıra FETÖ de terör örgütü olarak yer aldı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de 4 saat süren dörtlü zirvenin ardından Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik süreçleri hakkında üçlü memoranduma imza attı. Türkiye’nin istediğini aldığı şeklinde yorumlanan ortak bildiride FETÖ detayı dikkat çekti. Bildiride, İsveç ve Finlanya’nın bundan sonra FETÖ’ye destek sağlamayacağı yer aldı.

Türkiye istediğini aldı! İşte İsveç ve Finlandiya ile imzalanan bildirinin bütün maddeleri

“TÜRKİYE’DE FETÖ OLARAK TANIMLANAN ÖRGÜTE DESTEK SAĞLAMAYACAĞIZ”

İşte Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan bildirideki o madde:

Müstakbel NATO Müttefikleri olarak Finlandiya ve İsveç, milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye’ye tam destek verirler. Bu çerçevede, Finlandiya ve İsveç, PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacaklardır. Türkiye de milli güvenliklerine yönelik tüm tehditlere karşı Finlandiya ve İsveç’e tam destek verir. Finlandiya ve İsveç terörizmi tüm biçim ve tezahürleriyle en kuvvetli şekilde reddeder ve kınar. Finlandiya ve İsveç, tüm terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı gerçekleştirdikleri saldırıları açık ve net biçimde kınar, Türkiye’yle ve mağdurların aileleriyle en derin dayanışma duygularını ifade eder.

İşte Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’dan istediği teröristler!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir