FETÖ ele başına ödül bile vermişler! Sezgin Baran Korkmaz ve Rahip Brunson’ın karanlık ilişkisi…

featured

KRT TV’den Çağdaş Ulus’un haberine göre; Trump, “Bize arkadaş gibi davranmadılar. Ne olacağını göreceğiz. Brunson harika bir insan. Ona casus diye uydurma suçlamalar yönelttiler” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump için, “Tehdit ediyor ya… yarın saat 18:00’a kadar göndereceksiniz…  Eee burası çatladı kapı ülkesi mi ya? Bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın” ifadelerini kullanmıştı.

Amerikalı Rahip Andrew Craıg Brunson, 4 yıl önce İzmir’de tutuklanması iki ülkeyi karşı karşıya getirmişti.

Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’yi tehdit etmiş, Erdoğan da görevde olduğu sürece Brunson’ın iade edilmeyeceğini söylemişti. 20 ay cezaevinde kalan Brunson sonunda 3 yıl hapis cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı. Brunson da vakit kaybetmeden ABD’ye uçtu. İşte tüm bunlardan 2 yıl sonra Rahip Brunson’ın ismi bu kez SBK soruşturmasıyla gündeme geldi.

Hatırlanacağı üzere casusluk iddiasıyla tutuklanan Rahip Brunson 20 ay tutuklu kaldıktan sonra ev hapsine alındı. 18 Eylül 2018 günü de biri din adamı iki kişi Brunson’u evinde ziyaret etti.

Medya, Brunson’u ziyaret eden din adamı ile yanındaki gizemli kişinin  ABD Konsolosluğu tarafından gönderildiğini duyurdu ama konsolosluk bu bilgiyi yalanladı. Bir süre sonra da Brunson’u ziyaret eden din adamının Vatikan merkezli Fransısken Kilisesi’nin rahibi olduğu ortaya çıktı.

Burada asıl dikkat çeken ayrıntı Rahip Brunson’u ziyaret eden din adamını ve meçhul kişiyi oraya getiren araç… KRT o araç ile SBK Holding’in bağlantısını daha önce gündeme getirdi ama aslında Sezgin Baran Korkmaz, o ziyareti gerçekleştiren iki isimle çok yakın ilişki içerisindeydi.

Korkmaz’ın özel jetiyle İzmir’e geçti

Tarih 19 Eylül 2018,  ABD Başkanı Trump’ın danışmanlarından ABD’li iş insanı Tommy Hicks Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Rahip Brunson’un serbest bırakılması için özel görevle İstanbul’a geldi.

26 Eylül’de de şimdilerde hakkında kara para aklama suçlamasıyla soruşturma yürütülen Sezgin Baran Korkmaz’ın özel jetiyle İzmir’e geçti. Yanında da Vatikan merkezli Fransısken Kilisesi’nin Rahibi Papaz James Mccurry vardı. Trump’ın görevlendirdiği Tommy Hicks ve yanındaki din adamı birlikte ev hapsindeki Brunson’u ziyaret etti… Brunson ve eşiyle bir saat görüşme gerçekleştirdi. o anlara dair de bir hatıra fotoğrafı çektirildi.

İki ismin Brunson’u ziyarete giderken kullandıkları resmi plakalı siyah renkteki araç da Sezgin Baran Korkmaz’ın jeti gibi önemliydi. O araba aslında Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne aitti. Üniversitede yönetim kurulunda bulunan Kamil Feridun Özkaraman’a tahsis edilmişti.  Arabanın Feridun Özkaraman’a  teslim edildiğine dair üniversite ve Özkaraman arasında bir tutanak da imzalanmıştı. Tabi Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin SBK Holding ile bir bağının olduğu da iddialar arasında yer aldı.

Bu ziyaret sonrası ise Trump’ın danışmanı Tommy Hicks, ABD’ye hemen dönmedi. Ta ki 12 Ekim 2018’de ev hapsindeki Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılıp tahliye edilene dek. Tahliye sonrası Tommy Hicks, Sezgin Baran Korkmaz’ın özel jetiyle geldiği gibi yine ABD’ye gitti. Tommy Hicks’in, Brunson krizinin çözülmesinde payı olduğu ABD’de iddialar arasında yer alıyor.

Tommy Hicks ve din adamıyla yakın ilişkiler içerisinde bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın ne görevle bu iki ismin yanında olduğu ise hala bilinmiyor. Ama Korkmaz’ın görevinin görünenden daha büyük olduğu kesin.

Cezaevi çıkışında oradaydı

Korkmaz,  Brunson’ın tahliyesi sonrası cezaevi önünde kameralara takılan bir isim. Brunson’un avukatı Cem Halavurt ile cezaevine gelen Sezgin Baran Korkmaz, avukat Halavurt’un basın açıklaması sırasında da yanında durmasıyla dikkat çekiyor.
Washington’daki bazı kaynaklara göre, Tommy Hicks ve ABD merkezli düşünce kuruluşu Doğu-Batı Enstitüsü Papaz Brunson’ın serbest bırakılmasında önemli bir rol oynadı.

İşte bu görüşmeler sırasında Türkiye’de Doğu-Batı Enstitüsü’nü ise SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın temsil ettiği iddialar arasında. Çünkü Baran Korkmaz  2017 yılından beri bu enstitünün yönetim kurulunda yer alıyor.

FETÖ elebaşına barış ödülü

Doğu-Batı Enstitüsü 2011 yılında FETÖ ele başı Fetullah Gülen’e ‘barış ödülü’ vermesiyle biline bir kuruluş…

Kuruluşta Ermeni lobisinin etkin olduğu biliniyor. Aynı zamanda enstitü tarafından 2018 yılında dönemin Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’a “küresel devlet adamı ödülü” de verildi.

ABD’de başlayıp Türkiye’ye uzanan kara para aklama soruşturmasında ismi geçen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Brunson’un tahliye sürecindeki görevinin görünenden daha büyük olduğu aşikar… Ama şunu hatırlatmakta fayda var; 2018 yılında ABD devletini dolandırmaktan hakkında soruşturma açılan Korkmaz’ın aynı yıl ABD için Türkiye’de önemli bir görev icra etmesi ise başka bir soru işareti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir