FETÖ bağlantısı sebebiyle AK Parti’den ihraç edilen Pelin Gündeş’ten akıllara zarar ‘mülteci’ iddiası

FETÖ bağlantısı nedeniyle AK Parti’den ihraç edilen Pelin Gündeş Bakır, akıllara ziyan bir mülteci iddiasında bulundu. Bakır, 8 milyon 800 bin yabancının Türk vatandaşlığı aldığı yalanını söyleyerek, bunların 3 milyon 800 bininin oy kullanacağını ileri sürdü.

featured

Eşinin abisinin firari FETÖ’cü savcı Celal Kara ile bağlantısı ortaya çıktıktan sonra AK Parti’den ihraç edilen Pelin Gündeş Bakır, bu kez mültecilerle ilgili provokasyon yapmaya kalkıştı. FETÖ’den aldığı rakamları servis ederek sığınmacı düşmanlığı yapan Gündeş, 8 milyon 800 bin yabancıya vatandaşlık verildiğini söyledi.

Youtube’da konuk olduğu Şaban Sevinç’in ‘Bizim TV’ kanalında, vatandaşlık alanların sadece sığınmacılar olmadığını 250 bin dolara konut alanların da bunlara dâhil olduğunu kaydeden Gündeş, “Vatandaşlığı bir kişi almıyor. 250 bin dolara vatandaşlık alan kişi ‘pasaport yırtıldı’ vs. gibi bahanelerle başkalarını da kendi çocuğu gibi gösterip birkaç kişiyi daha dahil ediyor. Türkiye’de vatandaşlık alanların sayısı 8 milyon 800 bin. Bana bu bilgiyi, kaynağının istihbarat olduğunu söyleyen, yalan söylemeyecek Türkiye’nin tanınmış bir gazetecisi verdi” dedi.

250 bin dolara ev alan kişinin vatandaşlık aldıktan sonra sahip olduğu konutu satarak elde ettiği gelirle başkalarına da vatandaşlık aldığını söyleyen Gündeş, “Yargı şu anda ‘benim çocuğum değildi ama vatandaşlık alırken öyle göstermiştim’ şeklinde açılan davalarla dolu” dedi.

FETÖ’DEN ALDIĞI BİLGİLERLE Mİ KONUŞUYOR?

FETÖ’den aldığı bilgilerle konuşan Gündeş, 8 milyon 800 bin kişinin 3 milyon 800 bininin oy kullanacağını iddia ederek, “AKP bu seçmenden 64 vekil çıkartmayı planlıyor” yalanına sarıldı.

FETÖ BAĞLANTISI NEDENİYLE AK PARTİ’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

2021’de AK Parti’den ihraç edilen Pelin Gündeş Bakır’ın FETÖ bağlantısı ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Toygun Atilla, Pelin Gündeş Bakır’ın eşi İhsan Bakır’ın abisi Cahit Bakır’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Afganistan’daki Türk Görev Gücü Komutanı olan FETÖ davasında tutuklu Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır olduğunu açıklamıştı.

Atilla devamında, “Pelin Gündeş Bakır’ın eşi İhsan Bakır’ın da Çekmece Bölgesi kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yaptığı dönemde firari FETÖ’cü savcı Celal Kara’nın ameliyat edilmiş gibi gösterilip 1 ay rapor verilmesini sağladığı iddia edilmişti” ifadelerini kullanmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir