Eren Bülbül’ü korumak için 41 kurşun yedi! Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik mezarı başında anıldı

11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında Türk emniyet güçleri ile PKK militanları arasında yaşanan çatışmada PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan Eren Bülbül anılmaya devam ediliyor. Bülbül'ü korumak isterken 41 kurşun yarasıyla şehit düşen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik de mezarı başında anıldı.

featured

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında hain PKK’lıların yerini Türk emniyet güçlerine gösterdiği sırada teröristlerin hedefi olan şehit Eren Bülbül, Türkiye’nin her yerinde anılmaya devam ediliyor.

ASTSUBAY GEDİK DE UNUTULMADI

Çatışmada şehit düşen bir diğer isim ise Astsubay Ferhat Gedik‘ti. Eren Bülbül’ü korumak için üzerine siper olan ve 41 kurşun yiyerek şehit düşen kahraman Astsubay Ferhat Gedik’i anmak için sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı.

Ferhat Gedik kimdir, kaç yaşında nereli? Ferhat Gedik ne zaman ve nasıl şehit oldu?

“MİNNET DUYUYORUZ”

Gedik’in fotoğrafını paylaşan sosyal medya kullanıcıları, “Gösterdiği kahramanlık ve özveri nedeniyle Türk milleti olarak Ferhat Gedik’le gurur duyuyoruz” notunu düştü.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Şehidin Bekbele Mahallesi’ndeki mezarına giden eşi Cemile Gedik ve çocukları, buraya çiçek bıraktı.

Buradaki program kapsamında Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Programa, şehidin yakınlarının yanı sıra İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Tezcan ve diğer ilgililer katıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir