Fenerbahçe transfere doymuyor! Roberto Firmino bombası…

Fenerbahçe yıllardır kronikleşen santrafor sorununu dev bir isimle çözmeyi hedefliyor. Sarı-lacivertlilerin Liverpool'un Brezilyalı golcüsü Roberto Firmino’yu istediği iddia edildi…

featured

Fenerbahçe’de çok gizli tutulan santrafor operasyonu deşifre oldu. Sarı lacivertliler Liverpool’un yıldızı Brezilyalı Roberto Firmino‘yu renklerine bağlamak istiyor.

JOSHUA KİNG TRANSFERİNİN NEDENİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, imza töreninde düzenlediği basın toplantısında özellikle ofansif anlamda yaratıcılık katacak oyunculara odaklanacaklarını söylemişti. Jesus’un başka bir isteği ise fiziği kuvvetli topu tutabilecek ve kanatlarda da oynayacak bir oyuncu almaktı. Geçen sezonu Watford’da geçiren Joshua King tam aranan profilde bir oyuncuydu.

ROGON FAKTÖRÜYLE ROBERTO FİRMİNO

Joshua King, Fenerbahçe’nin çok iyi ilişkiler içinde bulunduğu ve kulüpte birçok oyuncunun temsilcisi olan Rogon menajerlik şirketiyle çalışıyor. Fenerbahçe’nin forvet bölgesindeki adayı ise yine Rogon ile çalışan Liverpool’un Brezilyalı oyuncusu Roberto Firmino.

LİVERPOOL’DA FORMASINI KAYBETTİ

Ajansspor’dan Aygün Özipek’in haberine göre; transferde en büyük bütçeyi santrafora ayıran Fenerbahçe Firmino’yu renklerine baılamak için görüşmelere başladı. İki sezon önce Mane ve Salah ikilisiyle harika bir performans sergileyen Firmino Liverpool’un şampiyon olmasına büyük katkı sağladı. Ancak geçen sezon yeni transferler Jota ve Luis Diaz’ın gelmesiyle ilk 11’deki yerini kaybetti.

TAKIMDA İŞİ ZORLAŞTI

Liverpool, bu transfer döneminde de Benfica’dan Darwin Nunez’i astronomik bir rakama transfer etti. Nunez’in gelmesiyle Firmino tam anlamıyla ikinci plana düştü.

ROBERTO FİRMİNO KİMDİR?

Brezilya Milli Takımı’nda da forma giyen Roberto Firmino, 2 Ekim 1991 doğumlu. 30 yaşındaki futbolcu, 2011 yılında Brezilya takımı Tombense’den Almanya’nın Hoffenheim takımına transfer oldu. 2015 yılındaysa 41 milyon Euro’ya Liverpool’a geldi. Firmino, santrafor, 10 numara ve forvet arkası pozisyonlarında oynayabiliyor.

FİRMİNO’NUN PERFORMANSI

7 sezondur Liverpool’da forma giyen Firmino, Premier Lig takımıyla 231 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 71 gol atarken 51 asist yaptı. Firmino’nun geçen sezonki istatistikleri şöyle:

* 20 Premier Lig maçı: 5 gol, 4 asist
* 7 Şampiyonlar Ligi maçı: 5 gol
* 5 FA Cup maçı: 1 gol
* 3 EFL Maçı: 1 asist
* Toplam: 35 maç, 11 gol 5 asist

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir