Fenerbahçe’den Galatasaray’a sert sözler: “Hangi kulübün cemaatlerin, tarikatların etrafında gezindiği ortadadır”

featured

Süper Lig son yılların en çekişmeli şampiyonluk yarışlarından birine sahne olurken, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yaşanan 1959 yılı öncesi şampiyonluklar tartışması da gerilimi iyice artırdı. Fenerbahçe, yıllardır dillendirdiği resmi hesaba dahil edilmeyen şampiyonlukları için TFF’ye başvurdu. Sarı-lacivertliler, 1924’ten bu yana futbol federasyonunun oynattığı ülke şampiyonluklarıyla birlikte toplamda 28 kez mutlu sona ulaştığını belirterek beşinci yıldızı talep etti.

Fenerbahçe’de İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu FB TV’de konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Sipahioğlu’nun açıklamalarının bir kısmı şöyle:

“Galatasaray Başkanı art niyetli”

“Biz Galatasaray aleyhine derbiden sonraki açıklamadan sonra hiç açıklama yapmadık. Onlar 1 saat boyunca sadece Fenerbahçe’yi hedef alan açıklamalar yaptılar. Bilgisizce konuşuyor. Galatasaray başkanı art niyetli konuşuyor.”

“Sayılmasın diye lobi yapıyorlar”

“Kullanmak zorunda kalacağımız üslup adına camiamızdan özür diliyoruz. 2 katı yaşımdaki Galatasaray başkanına belgelerle cevap vermek hicap duyduğum bir şey ama onlar bunları söylemekten utanmıyorsa bizim de onlara cevap vermekten ötürü utanacak halimiz yok. Türkiye şampiyonluklarının sayılmasının karşısında lobi yapıyorlar. Bugüne kadar da sayılmaması için kimlerle lobi yaptıklarını itiraf ettiler.”

“Fenerbahçe’nin duruşu ortadadır”

“Galatasaray başkanını Fenerbahçe ve Türkiye Cumhuriyeti devletini karşı karşıya getirmeye çalışmaması için uyarmıştık. Bir yönetim anlayışı bunu 1 ayda 2 defa aynı şeyi yapıyorsa bu hata değil kasıttır. Misille cevap vereceğiz. Fenerbahçe Cumhuriyeti, rahmetli Halit Deringör’ün ifade ettiği üzere bir gönül cumhuriyetidir, bir metafordur. Fenerbahçe’nin devletine, milletine, cumhuriyetine bağlılığı, bu devlet, millet, cumhuriyet için yaptıkları ortadadır. Hangi kulübün cemaatlerin, tarikatların etrafında gezindiği, bir terör örgütü liderinin ‘Dualarla himmetlerler ayağa kaldırmamız lazım’ dediği ortadadır. Şampiyonluk belgesellerinden FETÖ firarilerini çıkarmak zorunda kalan bellidir. Burası Fenerbahçe Cumhuriyeti’dir. Bu bir metafordur. Fenerbahçe’nin duruşu ortadadır, bellidir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir