Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun yardımcısı Erdinç Sözer oldu!

featured

Erol Bulut ile yolların ayrılmasından sonra sezon sonuna kadar Fenerbahçe Futbol Takımı’nın başına getirilen sportif direktör Emre Belözoğlu’nun yurt dışından geleceği açıklanan yardımcısı belli oldu. Ajansspor’un son dakika haberine göre; Belözoğlu’nun yeni yardımcısı Erdinç Sözer oldu. Sözer, sezon sonuna kadar çalışmak üzere bu akşam Almanya’dan Türkiye’ye gelecek.

Erdinç Sözler kimdir?

Antrenörlük kariyerine 2003 yılında Almanya’nın Darmstadt takımında başlayan Erdinç Sözer, uzun yıllardır Alman teknik adam Bruno Labbadia’nın yardımcısı olarak görev aldı. Sözer, son olarak Hertha Berlin’de yine Labbadia’nın yardımcısı olacak görev alıyordu.

Erdinç Sözer, 11 Temmuz 1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 52 yaşındaki futbol adamı 2003’ten 2021’e kadar ünlü Alman teknik direktör Bruno Labbadia’nın yardımcılığını yaptı. Pro lisans sahibi olan Erdinç Sözer, Almanya’nın meşhur antrenör sistemi Hennes-Weisweiler Akademi’den mezun oldu. Sözer, o dönem zorunlu stajını Fenerbahçe’de yapmıştı.

Hangi takımları çalıştırdı?

2003 yılından beri Bruno Labbadia’nın ekibinde yer alan Sözer, ciddi bir şekilde Bundesliga tecrübesine sahip. Labbidia-Sözer ikilisi sırasıyla; Darmstadt, Greuther Fürth, Bayer Leverkusen, Hamburg, Wolfsburg ve Hertha Berlin’de görev aldı.

Tecrübe ve bilgisiyle ön plana çıkan Sözer, ederasyon antrenörlük kursunu en iyi notla bitiren teknik adamlar arasındaydı. Eddy lakaplı teknik adam, daha önce verdiği röportajlarda hedefinin 3 büyüklerden birini çalıştırmak olduğunu söylemişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir