Fenerbahçe-Galatasaray derbisi saat kaçta, hangi kanalda? İşte muhtemel 11’ler

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig’in 18’inci haftasında ‘Kıtalararası Derbi’de kozlarını paylaşacak. Sarı-Lacivertli ekip, ligdeki çıkışını sürdürüp kaybettiği liderlik koltuğunu geri almak isterken Sarı-Kırmızılılar ise, galibiyet serisini 7 maça yükselterek zirveyi korumayı hedefliyor.

featured

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasındaki ‘Kıtalararası Derbi’de Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Süleyman Özay yapacak. Karşılaşma, beIN Sports 1 kanalından yayımlanacak.

LİDER BELLİ OLACAK

Ligde üst üste aldığı Bitexen Giresunspor ile Trabzonspor mağlubiyetlerinin ardından sırasıyla Hatayspor ve Antalyaspor galibiyetleriyle yeniden çıkış yakalayan Fenerbahçe, söz konusu süreçte liderliği kaptırdığı Galatasaray’ı yenerek yeniden zirvede yer almayı amaçlıyor. Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Sarı-Lacivertli ekip, derbi öncesinde 35 puanla Galatasaray’ın 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.

Okan Buruk yönetimindeki Sarı-Kırmızılı ekip ise Süper Lig’deki son 6 maçından galibiyetle ayrıldı. Galatasaray, Kadıköy’de istediği sonucu alarak zirvedeki yerini korumaya çalışacak. Sarı-Kırmızılı ekip, galip geldiği son 6 maçında 17 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 4 gol gördü. Galatasaray, topladığı 36 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde bir oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-Lacivertlilerde sakatlığının ardından bireysel çalışmalara başlayan Pedro dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Sakatlığını atlatan ancak maç eksiği bulunan Luan Peres’in ise kadroda olup olmayacağına teknik heyet karar verecek.

Sarı-Kırmızılı ekipte ise tedavilerine devam edilen Kazımcan Karataş, Emre Taşdemir ve Mathias Ross ise derbinin kadrosunda yer alamayacak. Cimbom’da Arjantinli yıldız futbolcu Mauro Icardi, görev verilmesi durumunda Fenerbahçe derbisinde sahadaki yerini alacak. Sarı-Kırmızılı takımın 30 Kasım’da yaptığı antrenmanda geçirdiği sakatlık sonrası adalesinde 2. derece kas hasarı ve zorlanma tespit edilen Arjantinli futbolcunun tedavisi tamamlandı.

Sarı-Lacivertlilerde Miguel Crespo ve Ferdi Kadıoğlu, Sarı-Kırmızılı ekipte ise Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Dries Mertens kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasındaki derbi maçında bu akşam sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Süleyman Özay yapacak. Karşılaşma, beIN Sports 1 kanalından yayımlanacak.

Fenerbahçe: Altay, Szalai, Gustavo, Serdar, Ferdi, Osayi, Arao, Crespo, İrfan Can, King, Batshuayi

Galatasaray: Muslera, Sacha Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, van Aanholt, Berkan, Oliveira, Rashica, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Gomis

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir