Fenerbahçe’den Öğretmenler Günü’nde alkışlanacak hareket: “100 kız öğrenciye Cumhuriyet bursu”

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus ve futbolcular, Öğretmenler Günü'nde anlamlı bir harekete imza attı.

featured

Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ve futbolcuların Anadolu’da 100 kız öğrenciye “Cumhuriyet bursu” vereceğini açıkladı.

Sarı-lacivertlilerin, “Cumhuriyet’in 100. yılında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına Anadolu’da YÜZ kızımız olacak, Cumhuriyet’in izinde, yarınlara güvenle bakan” ifadesiyle yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe Futbol Takımı olarak; ait olduğu toplumun en güçlü parçası, hassasiyetlerinin sahiplenicisi, ülkesinin değerlerine sıkı sıkıya bağlı Cumhuriyet’in feneri olan kulübümüzün, Cumhuriyet’in 100. yılı için duyduğu heyecanı, Ata’sının izinde attığı ve atacağı adımları, gururla sahipleniyoruz” denildi.

 

Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Fenerbahçe’nin, tarihten bugüne, 7’den 70’e milyonların kalbinde edindiği eşsiz yerde paye sahibi olan futbol takımı olarak bu konuda bizim de sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz.

Bu güzel ülkenin, bu fedakar milletin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir asır önce Anadolu’da başlayan, Cumhuriyetle taçlanan mücadelesine minnet, saygı ve bağlılığımızı göstermek adına; geleceğin mimarı olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününde; ‘Anadolu’da Bir Kızımız Var’ diyoruz, kendi ayaklarının üstünde durmayı başaran, güçlü kadınların yetişmesine bir nebze olsun katkıda bulunabilmek için Başöğretmen Atatürk’ün anısına, Anadolu’da 100 kız öğrencinin Cumhuriyet Bursu ile yanında olacağımızı gururla duyuruyoruz!

Cumhuriyetin 100. yılında, hayallerini gerçekleştirmek için çabalayan kız öğrencilerin yanında olarak bu konuda milyonlara örnek olmak istiyoruz.

Uzun yıllardır, ülke genelinde özellikle kadınlar, kız çocuklarına eğitim, burs, meslek edindirme adına katkıda bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte atacağımız bu adımın, imkanı olan herkes için bir vesile olmasını umuyor ve diliyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir