Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e çağrı: “Gelin tartışalım”

featured

Fenerbahçe’de başkan Ali Koç, bugün online olarak düzenlenen divan kurulunda açıklamalarda bulundu. Ali Koç gündemde yaşanan son gelişmeleri ve takımın son durumunu değerlendirdi. Sarı lacivertli takımın başkanı, Erol Bulut’tan şampiyonluğa kadar birçok konuyla ilgili konuştu. Ayrıca başkan Koç, hakemlerle ilgili konuşurken, 1959 senesi öncesindeki şampiyonluklar hakkında Galatasaray’la istedikleri platformda tartışmaya çıkacaklarını söyledi.

İşte Ali Koç’un açıklamalarından satır başları:

Geçen hafta bizim için karlı geçti, rakiplerimiz puan kaybetti. Artık her maçımız final. Hepinizin bildiği gibi artık her maçımız final. Olağanüstü bir lig yaşıyoruz pandemiden dolayı. Geçen sene lige ara verildi, yeni sezon hemen başladı. Düşme kaldırıldığı için 21 takımla sıkışık bir takvim var.

Geldiğimiz noktaya baktığımız zaman iç sahada kötü dış sahada ise çok iyi bir sezon yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen beklemediğimiz kayıplar yaşadık, hakem hatalarından dolayı puan kayıpları oldu ama vazgeçmedik ve geri döndük.

Son viraja girerken Fenerbahçe’miz, bir kez daha şampiyonluk adayı olarak anılmaya başlandı. Diğer şampiyonluk adayı rakiplerimize göre kadro derinliğimiz bize bu süreçte avantaj yaratacaktır diye umuyorum.

Erol Bulut’a teşekkür

Takımımızın bugünlere gelmesinde emeği olan Erol hocaya da teşekkür ediyoruz. Buraya gelmemizde çok büyük katkısı vardır. Duruşuyla, efendiliğiyle çok örnek bir kişidir. İnşallah teknik direktör kariyerine çok iyi bir şekilde devam eder. Her zaman desteğimiz onunla birlikte olacak. Erol hocamızla yollarımızı ayırdıktan sonra Sportif Direktörümüz Emre Belözoğlu’yla yola devam etme kararı aldık. Emre Belözoğlu teknik adam tecrübesiz olsa da zekasıyla bu işin altından kalkacaktır. Ona kalan haftalarda güvenimiz tam.

Taraftarın olmaması bizi de etkiledi. İç sahada olumsuz anlamda tarihi bir rekor kırarken, dış sahada ise üstün bir performans sergilediğimiz garip bir sezon geçiriyoruz.

Hakem açıklaması

Son 15 yıldır Fenerbahçe’ye yapılanları tüm Türkiye biliyor. Komple teorilerinden bahsedeceksek en fazla canı yanan takım bizizdir. Son zamanlarda futbolu saha içinden saha dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Biz bunlara tek tek cevap vermeyeceğiz. TFF, MHK ve hakemlerden bir ricamız var. Lütfen bu vebalin altına girmeden, sorumluluğunuzun bilincinde olarak, tarafsız ve adaletli olmak için elinizden ne geliyorsa azami çaba ve hassasiyet gösteriniz. Taraftarımızdan ricam maçlarımıza odaklanalım, işimize bakalım.

Galatasaray’a mesaj

Son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri de 1959 öncesi şampiyonluklarımız geliyor. Bu konuların tartışılmasını olumlu buluyorum. Gerekli başvurularımızı yaptık ancak bazılarının dediği gibi geçmişte herhangi bir başvuru söz konusu değildir. Biz 3 yıldır çalışıyoruz. Geçmiş yönetimler de bu çalışmaları yapmıştır. İki yönetim kurulu üyemiz de geçmişteki faaliyetlerde yer almıştır. Biz bu konuya bir gecede karar vermedik. Dönemimiz bitmeden, gerekli başvuruları yaptık. Galatasaray’ın kurucusu merhum Ali Sami Yen’in Galatasaray ile Fenerbahçe’yi kıyaslarken Türkiye şampiyonluğu ifadesi kullandığı ortadadır. Biz futbol tarihine ve Cumhuriyet tarihine sahip çıkıyoruz. Bizim iddiamızı kuvvetlendiren birçok yerel bilgi ve belge söz konusudur.

Ayrı ayrı yerlerde, ayrı ayrı zamanlarda konuşacağımıza, beraber çıkalım, istediğinizde yerde, hatta sizin kanalınızda bile konuşmaya hazırız. Sizlerin belirleyeceği kişilerle bu konuları konuşalım, polemiklere fırsat vermeyelim.

Başkanlık seçimi

Seçimi statta yapmak zorundayız. Ancak stada sığabiliriz, fakat zemin bozulabilir. Bunun garantisini aldık. Arkadaşlarımız, seçimin ilk hafta yapılması halinde stadı yeni sezona yetiştirebileceklerini söyledi. Bu yüzden seçim statta olacak.

Başkan adaylığıyla ilgili net bir şey söylemenin erken olduğunu düşünüyorum. Bununla beraber ihtiyaçlar ne gerektiriyorsa onun yapılacağından hiç şüpheniz olmasın. Üzüldüğümüz, kırıldığımız, kaygılandığımız anlar oldu. Ancak başkan olduğum için pişmanlık duymadım.”

Öte yandan Sarı-Kırmızılı ezeli rakip de aynı dönemde seçim heyecanı yaşayacak. Sarı-Kırmızılı kulüp, Olağan Seçimli Genel Kurul’un 22 Mayıs’ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs’ta gerçekleşeceğini duyurmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir