Fenerbahçe ‘barış’ maçında Shakhtar Donetsk’i yendi! İsak Vural tarihe geçti

Shakhtar Donetsk, Ukrayna'da barış temasına dikkati çekmek ve katkı sağlamak amacıyla başlattığı "Shakhtar Donetsk Global Tour" kapsamında, Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaştı. Maçı 1-0 kazanan Fenerbahçe'de İsak Vural Fenerbahçe formasını giyen en genç oyuncu oldu.

featured

Kadıköy’de kazanan ‘Barış’ oldu. İsak Vural Fenerbahçe tarihine geçti.

Rusya’nın saldırısının ardından Ukrayna’da futbol oynanamıyor. Ülkenin önde gelen kulüplerinden Shakhtar Donetsk ile Dinamo Kiev, “Barış için futbol” turunda yurt dışında maç yapmaya devam ediyor. Turda elde edilen gelirler, savaş mağdurlarına aktarılıyor. Shakhtar Donetsk son olarak Fenerbahçe’ye konuk oldu.

İsmail Kartal, sahaya Ertuğrul, Nazım, Tisserand, Szalai, Novak, Gustavo, Sosa, Arda, Burak, Valencia ve Berisha 11’iyle çıktı.

Ukrayna ekibinin ilk 11’i ise; Pyatov, Matviienko, Rakytskyi, Bondar, Stepanenko, Bondarenko, Mudryk, Topalov, Siheev, Konoplia, Solomon şeklinde oldu.

Ülker Stadı’ndaki maçı Fenerbahçe Enner Valencia’nın 26. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı.

SZALAI SAKATLANDI

Sarı-lacivertlilerin Macar stoperi Attila Szalai, 66. dakikada omzundan sakatlanarak sedyeyle kenara geldi. Szalai’nin yerine Çağtay Kurukalıp oyuna dahil oldu.

İSAK VURAL TARİHE GEÇTİ

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı 15 yaşındaki İsak Vural(15 yıl 10 ay 23 gün), 75. dakikada oyuna dahil oldu. İsak, Fenerbahçe formasını giyen en genç oyuncu oldu. Sarı-lacivertli ekipte 2021’de Arda Güler, 2020’de Ömer Faruk Beyaz ve 2012’de Recep Niyaz 16 yaşında sahaya çıkmıştı.

Elde edilecek gelirin savaş mağdurları ve çocuklar yararına kullanılacağı maç için 11.781 bilet satışı yapıldı. Az sayıda Ukraynalı taraftar da maçı tribünde takip etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir