Fen Bilimleri Dershaneleri’nin kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü çiftlik evinde bıçaklanarak öldürüldü!

Çanakkale Gelibolu’da korkunç bir cinayet işlendi. Karainebeyli Köyü’ndeki çiftlik evinde yaşayan Fen Bilimleri Dershaneleri’nin kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü.

featured

Fen Bilimleri Dershaneleri’nin kurucusu Nazmi Arıkan uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti.

Çanakkale Gelibolu’ya bağlı Karainebeyli Köyü’nde çiftlik evinde yaşayan Nazmi Arıkan’ın sabah saatlerinde evinde saldırıya uğradığı öğrenildi. Saldırıda Nazmi Arıkan ile birlikte şoförünün de hayatını kaybettiği belirtildi.

Dün gece bir grup, Nazmi Arıkan ve şoförünün olduğu çiftliğe gitti. Burada, taraflar arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü.

DAVALARI VARDI

Arıkan’ı yakından tanıyan bir sektör kaynağı “Son 2-3 yıldır Gelibolu’daki çiftliğinde yaşıyordu. İşlerini oğlu K. Arıkan takip ediyordu. Fen Bilimleri markası nedeni ile birileri ile davalıktı. Yine benzer şekilde, bazı bayiler ile de alacak-verecek konusunda davaları vardı” diye konuştu.

Çiftlik çalışanlarının Arıkan ve Eker’in cansız bedenlerini bulmalarının ardından olay jandarma ekiplerine bildirildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, geniş güvenlik önlemleri alarak bölgede çalışma başlattı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ederken Nazmi Arıkan ve Şerif Eker’in cansız bedenleri otopsi için Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaşamını yitiren Nazmi Arıkan’ın, MEF okullarının sahipleri ile de yakın akraba oldukları anlaşıldı.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Bize ulaşan net bilgi, Nazmi Arıkan ve şoförü kendi çiftliğinde öldürülmüş olarak bulundular. Şu anda orada tahkikat devam ediyor. Bize ifade edilen bıçakla öldürüldükleri” açıklamasında bulundu.

“FAİLLERİN EN KISA SÜREDE YAKALANMASI TEK DİLEĞİM”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Türkiye’nin iyi eğitimcilerinden, güzel insanlarından biri olan arkadaşım Nazmi Arıkan’ın evinde katledildiği haberiyle yüreğim yandı. Faillerinin en kısa zamanda yakalanması tek dileğim. Mekanın cennet olsun sevgili dostum.” mesajını paylaştı.

NAZMİ ARIKAN KİMDİR?

Nazmi Arıkan, Yozgat’ın Sorgun ilçesi Salur köyünde doğdu. Salur köyünde ilkokul ve ortaokulu okudu. Sonrasında Tokat Öğretmen Okulu’nu bitirerek sınıf öğretmeni oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını aldı. MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği’ni okudu.

1997 yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Tek şube olarak aldığı dershane 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açtı.

Evli, iki çocuk sahibiydi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir