Fedai Kuşçu’nun intiharı sonrası kahreden gerçek ortaya çıktı!

featured

Üç çocuk babası Fedai Kuşçu İŞKUR üzerinden bir devlet okulunda geçici olarak asgari ücret ile çalışıyordu. Covid-19’a yakalanan Kuşçu, bu süre içinde çalışamadığı için ücretini alamadı. Bakkala ve çevreye borçlarını ödemekte zorlanan Kuşçu, pazar günü eşine cebindeki 12 lirayı verdi ve “Allahaısmarladık” dedikten sonra evin balkonundan kendini boşluğa bıraktı.

Adli tıp kurumuna kaldırılan Kuşçu’nun cenazesi bir gün sonra memleketi Edirne’nin Enez ilçesine gönderildi.

Kuşçu’nun arkadaşları, “Hayat dolu bir arkadaş idi. Uzun süre işsiz kaldı. Son olarak bir okulda geçici olarak çalışmaya başladı. Ama aldığı ücret yetmeyince çevresine çok borç yaptığını biliyoruz. Bu pandemi döneminde daha da zor günler geçirdi” dedi.

İşte Fedai Kuşçu’nun intiharının ardındaki hikaye…

Fedai Kuşçu bir işçi, aslen Edirneli.

Hikayesi diğer işçilerden, emekçilerden farklı değil. Yokluk, yoksulluk yüzünden, karnını doyurmak, yaşantısına yön vermek için, Tekirdağ Çorlu’ya gidip İŞKUR üzerinden bir devlet okulunda geçici bir iş buldu. Fakat koronavirüse yakalandı. Çalışmadığı süre içinde evdeki üç çocuğunun,eşinin ve kendisinin yaşamını sürdüreceği bir gelirleri olmadığından çevresindeki dostları ve akrabalarına, bakkala borçlandı.

Borç aldığı insanlar da kendisi gibi ihtiyaç sahibi olan Kuşçu, cebindeki son 12 lirayı karısına verip “Allah’aısmarladık” diyerek evinin balkonundan kendini boşluğa bıraktı.

Koronavirüs testi yaptırdı, grip ilacı verildi

Fedai Kuçşu devlet hastanesinde yaptırdığı koornavirüs testi pozitif çıkınca verilen Favacovir ilacı hakkında kişisel Facebook hesabında şunları yazmıştı:

Koronavirüs geçirdiği dönemde geçim sıkıntısı yaşayan Fedai Kuşçu, hayatına son vermeden önce yaptığı son paylaşımda yine bu sıkıntısını dile getirmişti:

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir