Bitcoin yatırımcısını yıktı! Kısa sürede tepetaklak oldu

Bitcoin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını açıklamasının ardından hareketlendi. Dün akşam saatlerinde açıklanan kararın ardından düşen Bitcoin, düşüşünü bugün de devam ettirerek 37 bin doların altına kadar geriledi.

featured

ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı Bitcoin’i tepetaklak etti. Bitcoin 37 bin doların altına düştü.

Dün akşam saatlerinde Fed kararının açıklanmasıyla ilk anda Bitcoin 38 bin 700 doların altına geriledi.

Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısının başlamasıyla lider kripto para tırmanışa geçti. Powell haziran ayı için 75 baz puanlık artırım ihtimalini masadan kaldırdı. Bu açıklama ile birlikte kripto para piyasası yükseldi.

40 BİNDE TUTUNAMADI

Gece saatlerinde Bitcoin kritik seviye olan 40 bin doları görse de lider kripto para bu seviyede tutunamadı.

Fed’in sıkılaşma politikasında şahinleşmesinin doların değerini artırması, böylece riskli varlıklardan kaçınmanın da hızlanması bekleniyordu. Ancak 75 baz puanlık artış ihtimalinin şimdilik devre dışı bırakması piyasaya nefes aldırdı.

Bloomberg’in haberine göre, kripto hizmeti sağlayan FRNT Financial firmasının CEO’su Stephane Ouellette, Powell’ın yorumlarının daha az şahin olan tonunun “kripto için yükseliş eğilimi gösteren spekülatif iştaha katkıda bulunduğunu” söyledi.

PİYASA HAREKETLENDİ

Öğlen saatlerinde 39 bin 500 dolardan işlem gören Bitcoin’le birlikte diğer kripto paralar da değer kazandı. Piyasa değeri bakımından ilk 100’de yer alan kripto paraların 93’ü son 24 saatte dolar bazında yükseldi.

Ancak daha sonra ibre tersine döndü. Bitcoin sert bir düşüş trendine girdi. Akşam itibarıyla Bitcoin’in değeri 37 bin doların altına kadar geriledi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir