Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olma ihtimali ne?

Portekizli dünyaca ünlü teknik adam Jorge Jesus yönetiminde geniş bir kadro derinliğine sahip olan sarı-lacivertliler, ligde ve Avrupa’da önemli başarılara imza atıyor. Son olarak AEK karşısında 2-0’lık galibiyetle B Grubunda 7 puanla liderliğe oturan Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olma ihtimali sosyal medyada gündem oldu.

featured

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı 7 maçın 4’ünü kazanan, 2 kez berabere kalıp 1 kez mağlup olan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 3 maçın 2’sinden galip gelerek, 1’inden de beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig’de ve Avrupa’da başarı hedefleyen sarı-lacivertliler, yoluna dolu dizgin ilerliyor. Teknik direktör Jorge Jesus’la birlikte özellikle yıllardır hasret kaldığı Süper Lig şampiyonluğunu hedefleyen Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olma ihtimali taraftarlar arasında heyecan yarattı.

En son AEK ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 3’üncü maçında 2-0’lık galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Fenerbahçe şova Avrupa’da devam ediyor! Larnaca engelini 2 golle aştı

İşte Fenerbahçe ile ilgili yapılan yorumlardan bazıları;

bu sezon şampiyonlar ligi gruplarından gelecek olan grup üçüncüleri çok zorlu takımlar olacağa benziyor. bu yüzden şansımızı az görüyorum ama olur da günden güne futbolumuzu geliştirir, gs’nin zamanında yaptığı gibi ortaya iyi bir mücadele koyarsak ve şansımız da yaver giderse neden olmasın da diyebiliyor insan. başarılar fenerbahçem!

şampiyon olmak evet ya da hayır diye cevaplanacak net bir konu değil, real madrid bile şuan avrupa ligi’nde olsa onun için bile net değil. bir çok faktör ve etken var. ama iyi kura ve istikrarli oyun anlayışı ile çeyrek final, yarı final hiç uzak değil. geçmişte yarı finale çıkmışlığı var zaten. oraya çıkarsa artık o noktadan sonrası biraz da şans, kısmet. geçen yılın avrupa ligi şampiyonu eintracht frankfurt oldu ve bu takım fenerbahçe ile aynı gruptaydı. iki maç da 1-1 bitti. hatta fenerbahçe elinden kaçırdı. üstelik geçen yıl ki pek de parlak olmayan fenerbahçe’den bahsediyoruz. o yüzden her şey mümkün. bir yıl final görürsün, başka bir yıl yarı finalde elenirsin, başka bir yıl da kazanırsın. esas mesele düzenli olarak avrupa arenasında yarı finallerde, finallerde boy göstermek bunu gelenek haline getirebilmek.

fenerbahçe’nin rakibi iyi analiz ederek ona göre planlama yapan, futbolcu kadrosunu her daim diri tutup oynamaktan soğutmayan bir teknik ekibi var. jorge jesus önceleri, oynatılmayan yıldız oyuncunun oluşturduğu huzursuzluk gibi klişe meseleleri tecrübesiyle ezip geçen bir isim. takıma verdiği vizyon ile her maça farklı kadroyla çıkıp istediği baskılı oyunu kurabiliyor. christoph daum’dan sonra ilk defa bir teknik direktörün takıma doğrudan etkisini gördüm. bu sene maçları izlerken müthiş bir mücadele seyrediyoruz. avrupa’nın en iyi takımlarından birine karşı 2-0 geriye düşüp maçı çevirmek bu halin sonucu. izlediğimiz maçlarda fenerbahçe’nin sonuna kadar gideceğini ve böyle olduğunda bu işin sınırının olmadığını biliyoruz. çok fazla ses etmeye gerek yok. akbabalar her yerde. sarı kanarya’nın alayını sikip attığı bir sezondayız. efsane geri döndü! lig de olur, avrupa’da olur. sonuna dek desteğe devam.

iki beşiktaşlı olarak dün yaptığımız muhabbet. biraz kura şansı olursa ben bir yarı final bekliyorum.bakmayın siz maklubecilerin burada bok attığına,kendilerince taşak geçtiğine.farklı bir türk takımının en ufak avrupa başarısında bile ödleri kopuyor bunların.

keşke olsa ama ben ihtimal vermiyorum. jesus küçük takımlara karşı iyi oynatıyor ama hiçbir büyük maçı da kazanamadı daha! şampiyonlar liginden gelecek takımlar olacak, tur ilerlendikçe diğer gruplardaki büyük takımlar kalacak. geçen sene galatasaray’da grup birincisi oldu mesela, sonra ilk turda barcelona geldi ve 2 maçta da iyi de oynamasına rağmen gücü yetmedi ve elendi. muhtemelen fenerbahçe’nin başına da aynısı gelir.

geçen yıl eintracht frankfurt’un şampiyon olma ihtimaliyle aynıdır. biz o takımı deplasmanda ezdik, onlar şampiyon oldu. bu sene daha iyi durumdayız. abartılacak bir olay değildir.

çeyrek final bana yeter fazlasında gözüm yok dediğim önerme.

ağustos – eylül dönemi geleneksel uzay takım fener lig şampiyonu olurcular ligden yavaş yavaş ümidi kestiğine göre yeni hedef avrupa demek ki. * muhtemelen bu da ocağa kadar falan sürer.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir